Primarul Mangaliei, despre lucrările de la sensul giratoriu și alte aspecte edilitare

2
1667

Sensul giratoriu lucrari aprilie 2015 (3)

sensul_giratoriu_mangalia1sensul_giratoriu_mangalia2

Mesaje de pe Facebook – Primarul Mangaliei despre lucrările de la sensul giratoriu și alte aspecte edilitare:

“Ca în fiecare zi de vineri, am fost împreună cu consilierul local Drăgan Cristian și Cornaci Cătălin, directorul ADPP-ului, în mai multe zone ale orașului, pentru a inspecta stadiul lucrărilor pe domeniul public, dar și pentru a mă întâlni cu cetățenii care mi-au solicitat prezența în teren, cu diferite sesizări punctuale.
Printre altele, am fost chemat de locuitorii unui bloc de lângă Casa de Cultură, care au reclamat defecțiunea sistemului de deschidere la o ghenă îngropată. I-am convocat la fața locului pe cei responsabili și am dispus remedierea problemei în cel mai scurt timp. În plus, am cerut ridicarea pubelelor clasice pentru a evita împrăștierea deșeurilor și crearea unei situații neplăcute pentru locatari. Dacă mai știți și alte cazuri de ghene îngropate defecte, vă rog să lăsați un mesaj aici, iar eu voi alerta imediat pe cei care trebuie să le repare. 
Tot astăzi am fost în zona străzii Negru Vodă, pe o arteră care face legătura cu Baza Pescăruș. Locuitorii de acolo m-au chemat pentru că strada respectivă nu s-a asfaltat niciodată, iar după fiecare ploaie drumul este total impracticabil. Mai mult, anumite persoane au ocupat abuziv domeniul public, punând gardul în mijlocul drumului. I-am asigurat pe cei prezenți că până în luna iunie o să pietruim acel drum și sper ca tot până atunci să facem și trotuarele. De altfel, cred că cel mai târziu în toamnă vom demara o campanie de pietruire pe mai multe străzi de pământ, din Mangalia. Într-o etapă ulterioară vom veni și cu asfalt, dar deocamdată este important să se poată circula în condiții decente.
Îmi pare rău că aceste probleme nu s-au rezolvat încă de acum 8-10 ani, atunci când s-au dat loturi de case în mijlocul câmpului, fără ca Primăria să asigure drumuri și utilități. Revenind la Negru Vodă, vreau să menționez că pentru strada respectivă există un proiect de sistematizare, dar aștept cooperare și din partea celor care și-au făcut grădini pe domeniul public, întrucât va trebui să elibereze terenul pentru a se trasa drumul și trotuarele. Tot acolo, urmează să îngropăm și ghena de gunoi, odată cu delimitarea străzii și amenajarea spațiilor verzi.
În cursul zilei de vineri am verificat și lucrările la sensul giratoriu, unde, după cum știți, a fost demarat un proiect de modernizare. Cei care se ocupă de lucrare au dat asigurări că totul va fi gata până la sfârșitul lunii iunie, iar apoi vor începe modernizarea scuarului din fața Primăriei”.

Sursa text: AICI.

Foto: MangaliaNews.ro.


MangaliaNews.ro, 26.04.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. In cartierul Dobrogea 1 si 2, cand veniti domnule Primar, sa vedeti cum traim de aproape 7-8 ani, fara strazi pietruite, numai gropi, fara trotuare pe care sa mearga oamenii, copiii la scoala. S-a deschis accesul la str. Oituz cu str. C-tin Brancusi, care este f. circulata, s-a montat un semn de viteza redusa si tonaj mic, dar totul e in zadar, restul strazilor nu au niciun semn de circulatie, mai rau ca intr-un catun, nicidecum municipiu Mangalia! Veniti si stati intr-curte pe str. Brancusi sau Toparceanu sau altele, macar 2-3 ore si sa vedeti cat praf ati inghitit? Noi nu avem dreptul la conditii decente, nu platim si noi impozite?? Sau mai aveti de facut penitente cativa ani buni?? Va asteptam si pe la noi!

  2. Luna iunie a trecut de mult, si lucrarile sunt neterminate, atat la sens cat si la Saturn (care intradevar e o lucrare de mare amploare), acum la 17 Sept.2015, si asta spune tot.
    Se lucreaza intradevar cu “firme” , 3-5 oameni vai de capul lor, fara echipament, fara scule, care vin la munca din 3 in 3 zile si tin sensul ocupat pt a-si parca masinile personale…. Si.. cam atat.
    Oricum lucrarile sunt de tot rahatul, nu au nici un aspect estetic, ba mai mult, obstructioneaza vizibilitatea soferilor foarte mult – atentie mare la cel din Saturn, acel pinten / suport care a fost plantat mult prea in fata si sa nu uitam ca pe zona se circula in viteza.
    De acum incolo va puteti astepta si la accidente.
    Decat aceste monumente de rahat, mai bine faceati un sens giratoriu ca lumea (nu ca cel de la Caminu) in zona Adiman – acesta dadea foarte bine si cu parcul cel “nou” de la ANL-uri.
    Oare noi localnicii, romanii, cu ce am gresit ?!!!

Leave a Reply