Comercianţii cresc prețurile, înainte de scăderea TVA-ului: Unele preţuri s-au majorat şi cu 30%!

0
792

După ce Guvernul a anunţat că va reduce TVA-ul la alimente

După ce Guvernul a anunţat că va reduce TVA-ul la alimente, marile lanţuri de retail au crescut preţurile, în unele cazuri chiar şi cu 30%.

Marii retaileri sabotează acţiunile Guvernului. Astfel, după ce Executivul a anunţat că scade TVA-ul la alimente, unii dintre cei mai importanţi comercianţi de pe piaţa din România fac tot posibilul pentru a profita la maximum de pe urma acestei măsuri, crescând preţurile treptat înainte de 1 iunie, când taxa pe valoare adăugată va scădea la 9%.

B1 TV arată că, într-un experiment realizat, că numai în două săptămâni de la anunţul premierului Victor Ponta, unele preţuri s-au majorat şi cu 30%.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 7 aprilie, TVA pentru toate produsele agro-alimentare va fi redusă de la 1 iunie, la 9%. Însă, la nici două săptămâni, în magazine, unele dintre alimente au și înregistrat creşteri de până la 30%. Astfel, dacă în data de 7 aprilie, preţul pentru 1 kg de pulpă de porc fără os era de aprope 14 lei, acum, preţul a ajuns la 18 lei, în creştere cu 4 lei pe kilogram în doar 2 săptămâni.

Continuarea, AICI. 26.04.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply