„Ce te priveşte pe tine ce fac, ştiu să înot!“ 15 turişti au murit înecaţi vara aceasta pe litoral

0
1144

salvamariiavertizeaza

De la începutul sezonului estival, zeci de turişti aproape că şi-au pierdut viaţa, în Marea Neagră, unii dintre ei fiind salvaţi în ultimul moment. Din păcate, pentru 15 turişti nu s-a mai putut face nimic. Pericolul nu a trecut, din contră!

Salvamarii atrag atenţia că, experienţa anilor trecuţi le-a dovedit că, în luna august, marea este cea mai imprevizibilă! 

Valurile imense, curenţii puternici şi inconştienţa turiştilor, mai interesaţi de distracţie decât de siguranţă – o combinaţie periculoasă, care a dus la pierderea a zeci de vieţi. Din nefericire, însă, dacă pentru primele două aspecte pot lua măsuri, salvamarii atrag atenţia că nu pot face prea multe referitor la atitudinea turiştilor, care le ignoră complet recomandările.

Astfel, pe tot litoralul sunt arborate steaguri care indică dacă este sigură sau nu scăldarea şi au fost montate panouri cu atenţionări, în limbile română, engleză şi franceză.

„Am constatat, însă, că, din nefericire, nici nu se uită la acestea. Ba chiar le distrug. Panourile cu «Înotul interzis» le distrug, le aruncă în apă”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Vasile Drăgan, şeful salvamarilor din zona Mangalia – Olimp.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, sunt numeroase ocaziile când salvamarii sunt apostrofaţi de turiştii cărora le atrag atenţia că s-au avântat prea mult în larg.

„Sunt mulţi turişti care-şi pun viaţa în pericol. Sunt părinţi inconştienţi care intră în apă, pe cod roşu, cu copiii în braţe. Noi încercăm să-i atenţionăm, să-i educăm, şi le punem la dispoziţie toate informaţiile de care au nevoie. Dar salvamarilor li se răspunde cu replici de genul «Lasă-mă în pace, e viaţa mea!», «Am venit să mă distrez, plătesc o grămadă de bani, fac de vreau!», «Ce te priveşte pe tine ce fac eu, ştiu să înot!». Sunt oameni care nu înţeleg că nu rezolvă nimic cu o astfel de atitudine. Nu trebuie să generalizăm, însă, sunt şi oameni de bine care ne oferă sprijinul”, a adăugat Vasile Drăgan.

Se anunţă o lună plină pentru salvamari 

Până în prezent, 15 turişti şi-au pierdut viaţa în apele Mării Negre. Alţi zeci de turişti au fost salvaţi în ultimul moment…

Citiți mai mult în cugetliber.ro, 20.08.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply