42 de nave sub operațiuni de încărcare – descărcare, în porturile Constanța, Midia și Mangalia | Avizări de nave

0
565

Pulsul portului Constanța:

Joi, 4 aprilie 2024, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 42 de nave, din care 2 nave în zona Midia și 2 nave în zona Mangalia. Din total: 11 nave operau cereale și semințe uleioase, 6 nave – hidrocarburi, 5 nave – produse chimice, 5 nave – produse din metal, 4 nave – fier vechi, 2 nave – autovehicule, 2 nave – clinker, 2 nave – șrot, o navă – materii prime siderurgice, o navă – soia, o navă – ulei de floarea soarelui, o navă – cherestea și o navă încărca un corp de navă dintr-un șantier naval.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este tancul petrolier „Demetrios” (cu lungimea de 274 de metri), care descarcă 140.000 de tone de țiței la Oil Terminal.
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 8 nave, din care 4 nave pentru a încărca-descărca cereale.

Avizări de nave

În următoarele două săptămâni, un număr de 101 nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care una în zona Midia și cinci nave în zona Mangalia. Din total: 41 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 13 nave vor opera produse din metal, 10 nave – cereale, 6 nave – hidrocarburi, 4 nave – autovehicule, 3 nave – produse chimice, 3 nave – animale vii, 2 nave – materii prime siderurgice, 2 nave – șrot, 2 nave – ciment, 2 nave – ulei, 2 nave – echipamente, o navă – cărbune, o navă – bitum, o navă – fier vechi și o navă – sare.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele „CMA CGM Volga” (cu lungimea de 300 de metri) și „CMA CGM Ganges” (cu lungimea de 299,9 metri).

Ion TIȚA-CĂLIN, 4 aprilie 2024.

Mangalia News, 04.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply