ARDUINO pentru începători – Electronică și programare în mod distractiv, cu Arduino IDE (2)

0
627
În articolul anterior, am explicat ce este Arduino și ce poți face cu această platformă open sourse atât de generoasă. Astăzi continuăm cursul nostru introductiv și vom discuta despre

Programarea cu Arduino

Sintaxa limbajului de programare Arduino este similara cu limbajul C++ si a devenit foarte populara printre programatorii de microcontrolere. Punctul forte al mediului de dezvoltare Arduino este disponibilitatea a numeroase biblioteci gata facute pentru a facilita crearea programului si nenumaratele aplicatii gata de utilizare dezvoltate de utilizatorii acestei platforme din intreaga lume. Este important de retinut că mediul de dezvoltare este disponibil in general, indiferent de scopurile in care este utilizat.

Kiturile Arduino

Invatarea cunostintelor de electronica si programare prin intermediul kiturilor Arduino ofera utilizatorilor o intelegere puternica a conceptelor de baza de inginerie prin proiecte care creeaza un mediu de invatare distractiv si colaborativ.
Nu este niciodata nici prea devreme, nici prea tarziu sa intri in lumea Arduino. Totusi, in era actuala din ce in ce mai digitalizata, in care copiii intra in contact cu tehnologia de la o varsta frageda, nu strica sa fie indreptati spre a beneficia si de aspectele pozitive ce le poate oferi interactiunea cu aceasta. Astfel, copiii sunt capabili sa conecteze ceea ce invata cu industriile din lumea reala, sunt incurajati sa gandeasca critic si sa-si aprofundeze cunostintele prin experimentare.
Aceste kituri sunt concepute pentru persoanele care doresc sa dobandeasca cunostintele cheie in domeniul roboticii si abilitatile necesare pentru asamblarea, programarea si controlarea robotilor simpli sau avansati.
In urma utilizarii kiturilor de electronica si programare Arduino, utilizatorii pot:
– Sa  inteleaga conceptele cheie legate de roboti si sisteme de robotica
– Sa identifice exemple de roboti, principalele parti ale unui robot si modul cum functioneaza acestea, precum: microcontrolere, actuatoare, senzori si surse de alimentare.
– Sa inteleaga elementele unui sistem de control si modul de testare al acestuia
– Sa  inteleaga concepte cheie de programare si sa creeze si execute un program intr-un limbaj de programare vizual.
– Sa configureze un robot, sa implementeze miscarea robotica si sa controleze un robot intr-un anumit mediu.

Avantajele dezvoltarii cunostintelor tale cu Arduino:

  • Promoveaza invatarea prin experiment: proiectele de acest gen permit explorarea deschisa si investigarea, identificarea problemelor de rezolvat si gasirea solutiilor potrivite.
  • Imbina stiinta cu arta: sustine creativitatea prin proiecte care prespun elemente, atat de inginerie, cat si de design (realizarea robotilor).
  • Incurajeaza curiozitatea si gandirea analitica.
  • In cazul copiilor, aceste proiecte ofera un control mai mare asupra procesului de invatare. Cand au control, le pasă mai mult. Vor prelua sarcina mai usor si vor fi mai implicati si mai dispusi sa faca lucrurile sa se intample.
Sperăm ca aceste notiuni introductive despre ce este Arduino, ce se poate face cu această platforma si ce beneficii poate aduce in dezvoltarea cunostintelor tale, ti-au starnit curiozitatea indeajuns cat sa te-apuci de treaba. Succes!

Mangalia News, 17.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply