Arduino pentru începători – Electronică și programare în mod distractiv, cu Arduino IDE (1)

0
884
Te-ai intrebat vreodata cum sunt create produsele electronice? Ai o idee pentru un nou gadget electronic, dar nu stii prin ce modalitate să testezi fezabilitatea dispozitivului? Ai adunat o cutie de componente electronice vechi si acum te intrebi ce sa construiesti cu ele? Ei bine, acest articol este raspunsul la aceste intrebari. Utilizand o platforma Arduino si cateva linii de cod poti proiecta diverse ”jucarii” si gadgeturi cu care sa te mandresti.
Arduino: Alegerea perfectă pentru programatorii aflați la început de drum
Arduino ar trebui sa fie o oprire esentiala in orice calatorie de formare a unui programator / pasionat de robotică. Lumea Arduino include hardware si software, ambele incercand sa faca dezvoltarea electronica complexa simpla si accesibila.
Produsele hardware, cum ar fi celebrul Arduino Uno, constau din placi de dezvoltare formate din microcontrolere si microprocesoare simple, care permit utilizatorilor sa programeze si sa implementeze rapid functiile dorite. Software-ul este o platforma de dezvoltare, numita si mediu de dezvoltare integrat (IDE – integrated development environment), care permite utilizatorilor sa scrie un cod simplu si sa il incarce pe hardware-ul lor. Limbajul de cod este adesea numit „Cod Arduino”, dar se bazeaza pe limbajele de codare C si C++ larg adoptate.
Kiturile Arduino reprezintă introducerea perfectă in initierea in codare si intelegerea hardware-ului microcontrolerului. Aceste kituri vin cu toate componentele hardware necesare pentru a interactiona cu Arduino IDE si pentru a incepe codarea. In 30 de minute de la deschiderea cutiei, te poti astepta sa pornesti un LED, folosind codul pe care l-ai scris singur si nu numai. Odata ce deprinzi limbajul si logica ce constituie fundamentele progamarii, iti poti da frau liber creativitatii. Poti configura diverse functii, progresand pana la aplicatii complexe ce integreaza roboti multifunctionali, ce nu demult pareau notiuni din carti SF.
De asemenea, daca esti pasionat de electronică, ai o idee si doresti sa o realizezi rapid un dispozitiv bazat pe un microcontroler si periferice standard, precum: display-uri alfanumerice, LED, LCD cu sau fara butoane asociate, senzori, module de transmisie, controlere pentru motoare sau solenoizi si multe, multe altele, Arduino este raspunsul ideal dorintei tale.
Arduino: Ce este?
Ce este Arduino? Nu este doar o placa de microcontroler, ci o platformă completă, bazată pe hardware si software usor de utilizat. Important este că este o platformă open source, ceea ce inseamna acces la documentatie gratuită si detaliată, precum si la diagrame si surse de programe. Majoritatea plăcilor de bază Arduino au o interfată USB pentru programare cu un PC. (…)
VA URMA.

Mangalia News, 15.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply