Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia, pe harta Europe Code Week 2023, pentru al cincilea an consecutiv!

0
671
Prof. Alina Mazare Dumitru: „Evenimentul Meet and code “Funky monsters”, a adus împreună anul acesta 64 de copii pasionați de tehnologie si programare. Ne-am bucurat împreună cu monstruleții nostri, am descoperit că programarea nu este asa de grea și că poate fi amuzantă, chiar dacă nu-ti reuseste din prima încercare.
Felicitări, copiilor curioși care ne-au fost alături!
Entuziasmul și energia lor ne dau puterea să mergem mai departe. Multumesc, Asociatia Techsoup Romania, pentru sprijinul in organizarea evenimentelor meet and code!”

„La Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia, toamna este bogată și prin numărul mare de copii isteți care vor să cunoască noi tehnologii și vor să le și puna imediat în practica. Cea mai complexă metoda de a învăța cu temeinicie ceva este ca teoria să fie mereu urmată de partea aplicativa. Suntem extrem de bucuroși pentru că, în fiecare an, din 2019 încoace, avem tot mai multi elevi care își doresc să participe la evenimentele de informatica si tehnologie marca Meet& Code”.
„Când ai și un deschizător de drumuri, cum este doamna profesoara DUMITRU ALINA, timpul petrecut in laboratorul de informatica devine o aventura in care se creează Plante Fericite (Happy Plants – 2021), Orașe Smart (Lights in Town – 2022), Robotei care își urmează drumul (Keep the line – 2019), Eroi de desene animate (Animate your hero – 2020, Animate your Cartoon Character – 2020), Monstruleti amuzanti (Funky Monsters – 2023) ai căror unic scop este acela de a speria rutina și confortul cailor batatorite. Fiecare activitate este o poveste cu final fericit, în care elevii înmagazinează noțiuni interdisciplinare, dar și amintiri prețioase alături de colegi și un dascăl implicat. Nu este ușor să satisfaci setea de cunoaștere a atâtor suflete cărora le sclipesc ochii cand își privesc mândri rezultatele muncii lor, dar bucuria și împlinirea pe care o simți ca profesor care a mai adăugat un plus valoare elevilor săi, îți oferă cea mai frumoasă răsplată”.
„De cinci ani suntem copleșiți de numărul din ce in ce mai mare al copiilor noștri care preferă să învețe programarea din spatele tehnologiilor care, astăzi, par atât de simple și obișnuite multor oameni. Jucăriile cu leduri, recunoașterea facială, realitatea virtuală, cititoarele de coduri și multe altele, au în spatele lor niste minți sclipitoare. Dacă elevii noștri înțeleg și asimilează prin joaca modul în care toate aceste tehnologii ne pot fi de folos, suntem cu un pas mai aproape de a avea generații de specialiști care vor putea face descoperi deosebit de importante pentru umanitate!”
„Totul incepe cu primul pas. Viitorul se Scrie Azi! Educația este Evoluție!
Felicitări, dragii noștri elevi, pentru implicarea voastră!
Felicitări, doamna profesoara Dumitru Alina! Vă suntem profund recunoscători pentru sufletul și răbdarea pe care le puneți în fiecare an în aceste activități!
Deși abia s-a încheiat, privindu-ne jucăriile create, ne întrebăm deja curioși cu ce ne va surprinde doamna profesoara, la următorul eveniment Meet& Code? Deci, pe curând!
Cu deosebită prețuire,
Cristina Humă,
Asociația de părinți “Albatros”.
Sub motto-ul „Empowering a Generation”, Meet and Code continuă să încurajeze organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin activități de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.


Mangalia News, 16.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply