Crește un copil fericit, adaptat, echilibrat și independent. Descoperă cartea „Copilul tău este un geniu!”

0
657

De ce primii 3 ani din viața unui copil necesită o maximă atenție din partea ta?

Studiile demonstrează că primii 3 ani ai vieții unui copil sunt cei mai importanți pentru dezvoltarea acestuia, deoarece în această perioadă creierul său se pregătește să evolueze, să se organizeze și să-și asigure o bună funcționare pentru tot parcursul vieții.
De la primii pași și până la primul cuvânt rostit corect, creierul copilului trece prin mai multe transformări uluitoare care necesită o maximă importanță din partea ta.
De exemplu, părinții care răspund nevoilor copiilor, accentuează anumite cuvinte pe care ei le consideră importante, vorbesc calm, folosesc un ritm moderat al vorbirii și se joacă des cu copiii lor, contribuie la dezvoltarea armonioasă a creierului micuților mai mult decât s-ar fi așteptat.
Sunt și părinți care exagerează cu vorbitul, obosesc copilul cu prea multe activități, îl pun să vizualizeze desene animate în speranța că va începe să vorbească, și se pot trezi că au surpriza să treacă pe stradă pe lângă cineva, copilul lor să audă o vorbă, iar acesta imediat să o reproducă, fără vreun minim de efort

Cum este posibil acest lucru?
Unde se ascunde greșeala?
Cum putem comunica eficient cu copiii, astfel încât să le accelerăm dezvoltarea creierului?
Explicația vine tot de la cercetătorii în domeniu și sună cam așa:
„Creierul copilului până la vârsta de 3 ani se comportă la fel ca un burete. La unii poate dura și mai mult acest proces, chiar până la vârsta de 7 ani. Acesta absoarbe informația foarte rapid, însă o elimină, atunci când consideră că trebuie. Totodată, creierul începe să stabilească legături, iar copilul are nevoie de repere, pentru a se dezvolta. În cele mai multe cazuri, părinții sunt principalele repere, dar nu este exclus ca micuții să considere și alte persoane drept modele de urmat”.

Astfel că, este nevoie să acorzi o deosebită importanță dezvoltării copilului în această perioadă. O carte potrivită pentru păstrarea și aprofundarea genialității copiilor este: „Copilul tău este un geniu!”, scrisă de Prof. Dr. Florian Colceag și Florin Alexandru.
Această carte oferă soluții, sfaturi, exerciții și jocuri adecvate pentru copiii începând cu vârsta de 2 ani, fiind ca un ghid al comunicării eficiente pentru părinți.
Dacă-ți dorești să înțelegi exact ce se întâmplă în creierul unui copil de 2, 3, 5, sau poate 10 ani și cum poți contribui la dezvoltarea lui pe toate planurile, descoperă cartea „Copilul tău este un geniu!”, de care se bucură până în prezent pese 25.000 de părinți.
O poți găsi aici: https://tikaboo.ro/30-de-minute-zilnic-pentru-un-copil…/


Mangalia News, 30.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply