Valentin Tănase – Elogiu Mâinii, cel de-al doilea portret al omului, de multe ori mai profund și mai adevărat decât chipul însuși (Album FOTO)

0
790
„Mâna este cel de-al doilea portret al omului, de multe ori mai profund și mai adevărat decât chipul însuși. Atunci când dorim să mascăm emoții și sentimente, adoptând o fizionomie de complezență, tremurul și mișcarea mâinilor ne vor trăda întotdeauna adevăratele intenții”.
„Mâinile și capacitățile lor nemărginite de activitate ne deosebesc pe noi, oamenii de rudele noastre din regnul animal. Mâna este unul dintre cele mai importante centre energetice ale corpului, degetele fiind adevărate antene prin care se scurg radiațiile și emisiile aurei energetice a fiecăruia dintre noi. Fiecare deget are, conform vechii filozofii chineze, o semnificație proprie. Astfel, degetul mare simbolizează părinții, degetul arătător, prietenii, iar degetul mijlociu, eul personal. De aceea, cei impetuoși își manifestă revolta, arătând în public degetul mijlociu. Degetul inelar este degetul iubirii, pe el așezându-se în mod firesc inelul care cimentează o legătură de dragoste, iar degetul mic simbolizează copiii. Podul palmei este viața însăși. Multitudinea de linii și promontorii care brăzdează acest spațiu, în care se disting linia capului, a inimii și a vieții, pot da cunoscătorului avizat informații despre caracterul, temperamentul, norocul și șansele de succes, ca și cursul estimat al vieții și pericolele prin care poate trece posesorul mâinii. La vechiul dicton: “Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!” se poate adăuga: “Ce ți-e scris, în palmă ți-e pus!”
Dacă ni-l imăginăm pe Dumnezeu după chipul și asemănarea noastră, atunci El a clădit Universul și pe noi, oamenii, cu energia mâinilor Sale. Iisus a binecuvântat cu mâinile Sale pâinea și vinul, la “Cina cea de Taină”.
Mâna este cea pe care o întindem pentru a saluta, cea pe care o sărutăm, în semn de respect, este cea pe care o întindem aproapelui pentru a-l ajuta, sau pentru a cere ajutor, cea pe care, alăturând-o cu cealaltă, ne rugăm Divinității pentru a cere binecuvântare, este mâna care, unită cu mâna iubită, cimentează o căsnicie. Cu mâna scriem, muncim, creăm opere de artă, mângâiem, dar și lovim.
Să prețuim întotdeauna mâinile, de la cele fine și elegante, până la cele aspre și bătătorite, căci ele ne dau dreptul să ne numim OAMENI!”
Valentin Tănase, septembrie 2023, București.
MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.

Mangalia News, 24.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply