Moment emoționant: Reîntâlnirea colegilor din clasa a XII-a B, după 40 de ani de la absolvirea Liceului Industrial Nr.1, Mangalia

0
1336
40 DE ANI DE LA ABSOLVIREA CELUI MAI BUN LICEU LA VREMEA ACEEA, LICEUL INDUSTRIAL NR. 1, MANGALIA, de Emil-Corneliu Ninu.
Reluând tradiția întâlnirilor absolvenților clasei a XII-a B a celui mai bun liceu, la vremea aceea, care fusese patronat, de la înființare de către Ministerul Apărării Naționale și trecut, apoi, în subordinea MICM, sufletista Sandu Elena a apelat, din nou, la comitetul de inițiativă, pentru a pune la punct data și programul activității.
Și iată că, sâmbătă, 09 septembrie 2023, prin bunăvoința conducerii acestei prestigioase instituții școlare, doamna director Virginica Barabaș, s-au reîntâlnit câțiva dintre foștii colegi de clasă, a căror dirigintă, din păcate, nu a putut participa la un astfel de emoționant eveniment. Soluția „suplinirii” acesteia a fost găsită prin apelarea la soțul dumneaei, fost director al școlii, profesorul de Limba și Literatura Română, care a acceptat, cu mult drag, o astfel de surprinzătoare și onorantă calitate.
Sala „Amfiteatru” a Liceului a părut, și acum, deosebit de primitoare, întâmpinându-i cu brațele larg deschise. După intonarea multisecularului imn „Gaudeamus igitur!” („Să ne bucurăm, așadar!”), „interimarul” diriginte, s-a prezentat pe sine noilor „învățăcei”, trecând în revistă câteva dintre aspectele legate de evoluția școlii, înainte și după Evenimentele din Decembrie 1989, pentru ca, după deschiderea catalogului, să dea citire listei cu profesorii clasei. S-a propus păstrarea unui moment de reculegere atât pentru cadrele didactice care au părăsit această lume, cât și pentru unul dintre foștii elevi, plecat atât de devreme dintre colegi.
În ordinea alfabetică a strigării documentului școlar, cei prezenți au punctat aspecte dragi lor, despre profesiunea aleasă, familie, gânduri de viitor etc., aminitiri despre profesorii clasei și colegi. Clipe pline de emoție, de neuitat, cu schimbare de adrese și numere de telefon și promisiuni de a se reîntâlni, de acum, tot mai des!
A urmat, desigur, și savurarea feliilor de tort, mult apreciat, deopotrivă, nu numai de către cunoscători, dar și de către neofiți.
Instantaneele înregistrate pe memoria telefoanelor mobile rămân, pe deplin, grăitoare, în acest sens.
Astfel, pozele de grup și grupulețe au menirea magică de a se constitui în replici, peste atât de multe decenii, ale celor similare lor, în fața aceluiași liceu drag.
LA CÂT MAI MULTE ASTFEL DE ÎNTÂLNIRI, CU BUCURII ȘI SATISFACȚII CÂT MAI NUMEROASE!
LA MULȚI ANI TUTUROR, LOR ȘI FAMILIILOR ACESTORA!
(sursa: Revista „Mangalianul”).

Mangalia News, 12.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply