Ziua Marinei și Zilele Mangaliei – reportaj semnat de Victoria-Maria Pripon

0
718

„Primăria Municipiului Mangalia a organizat, pe data de 15 august 2023 (Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei Române), începând cu ora 10:00, o seamă de evenimente care i-au încântat atât pe localnici, cât și pe turiști. De la ora 18:00, în Portul Turistic, au avut loc concerte ale unor artiști cunoscuți la nivel național și internațional: Jean Gavril, Yuka și Irina Rimes, acestea fiind urmate de retragerea ostașilor și de mult-așteptatul foc de artificii. De altfel, sub numele „Zilele Mangaliei”, au avut loc momente festive încă din data de 13 august, încununate cu această splendidă seară.

Solistul constănțean Jean Florin Gavrilă, cunoscut la nivel internațional și sub numele de Jean Gavril, și-a început cariera muzicală în anul 2014, când a lansat melodia „Nebun de legat”. În trecut, a cântat în deschiderea unor cântăreți populari, printre care și Smiley, și a fost prezent la emisiunea de tip reality-show „America Express”. Este cunoscut și pentru colaborările cu artiști renumiți (dintre care amintim: Raze, NOSFE, Tudor Chirilă, Smiley, Florian Rus, Crize, Feli și JUNO). Solistul, chitaristul, toboșarul și pianistul Jean Gavril cântă pop-rock și rock alternativ. Prezent cu melodii interesante și ușor de ținut minte, abordând teme actuale, constănțeanul a interpretat piese pe care publicul le-a auzit în producția Pro TV Profu’, precum și în filmul Oh, Ramona!, dar și cântece care vor fi prezente pe albumul lui de debut.

YUKA, pe numele real Maria Enache (alintată Măriuca) – sărbătorită a zilei de 15 august –, este o tânără cântăreață înzestrată cu un real talent. La doar 18 ani, a cântat în deschiderea unor artiști renumiți precum Carla’s Dreams, Irina Rimes și The Motans. YUKA este pasionată de toate genurile muzicale, de la pop până la rock, iar acest lucru se observă în melodiile ei foarte variate, care întotdeauna captivează publicul. În Portul Turistic din Mangalia au răsunat cântecele frumoase ale Mariei Enache, iar, după frumosul segment de concert pe care l-a oferit, solista a coborât în public și a făcut poze cu spectatorii. Recunosc, și eu m-am aflat în această categorie și voi păstra fotografia ca pe o amintire deosebită.

A urmat cea mai așteptată artistă din seara de 15 august. Irina Rîmeș, cunoscută și sub numele de Irina Rimes, este o cantautoare din Republica Moldova. Absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, cântăreața a devenit cunoscută în România cu melodia din 2016 „Visele”.

Interpreta de muzică pop a lansat patru albume, cel mai recent, „Acasă”, în 2022. Publicul entuziasmat a cântat alături de Irina Rimes compoziția care a consacrat-o, precum și piese mai noi, setlist-ul încheindu-se cu melodia care a dat numele albumului sus-menționat.

La eveniment au fost prezente sute de persoane, unele în locul dedicat concertului, altele pe băncile din fața scenei plutitoare unde, până de curând, aveau loc aceste spectacole de Ziua Marinei Române și nu numai.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din nefericire, retragerea marinarilor ostași a avut loc anul acesta fără torțe, din cauza condițiilor meteorologice neprielnice. Fanfara a cântat pe scena din Portul Turistic, unde au interpretat Jean Gavril, Yuka și Irina Rimes. Încântătorul foc de artificii a ținut zece minute și a fost întâmpinat cu mare încântare de public. Sper ca și anul viitor să primesc în dar, cu prilejul onomasticii, momente frumoase ca acestea, pe malul mării, înconjurată de oameni minunați, la Zilele Mangaliei”. (Victoria-Maria Pripon).


Mangalia News, 20.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply