Campanii de dezinsecție aeriană în Mangalia și stațiuni

0
684
Primăria Mangalia a demarat, de la începutul sezonului estival, mai multe campanii de dezinsecţie aeriană și delarvizare pe raza oraşului și stațiunilor din sudul litoralului. Până la sfârșitul verii, acțiunile de dezinsecție în aer sunt programate din două în două săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice, astfel încât să nu se favorizeze înmulțirea insectelor, împrăștierea insecticidelor din aer fiind mult mai eficientă decât cea de la sol.
Conform reglementărilor în domeniu, intervențiile aviochimice sunt mult mai eficiente dacă au loc dimineața, decât cele terestre, care se pot desfășura și seara sau noaptea.
Pentru combaterea tuturor insectelor dăunătoare şi periculoase, a avut loc zilele trecute o dezinsecție aeriană, prin care au fost tratate toate zonele umede, bălţile şi lacurile de pe raza oraşului şi staţiunilor aferente. Împotriva ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor, gândacilor sau altor dăunătoare s-au folosit substanțe insecticide avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti.
Înainte de fiecare acțiune de dezinsecție, reprezentanţii Primăriei anunță crescătorii de albine şi crescătorii de viermi de mătase să îşi protejeze stupii, respectiv culturile de viermi de mătase, ori de câte ori sunt inștiințați despre acțiunile aviochimice.


Mangalia News, 07.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply