Câte plaje „Blue Flag” sunt pe litoralul românesc și ce oferă

0
746

În 2023, lucrurile stau mai bine decât în alți ani, cel puțin în ceea ce privește plajele marcate cu „Blue Flag” (steag albastru). Este o distincție care certifică faptul că plaja oferă condiții excelente.

Dacă în anul 2019, în România erau numai trei astfel de plaje, în 2023 numărul acestora s-a dublat. Sunt șase, amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie și Olimp. Le prezentăm mai jos, în funcție de localizarea geografică, de la nord la sud.
Plaja Phoenicia, Năvodari
Are distincția „Blue Flag” din 2015. Plaja are supraveghetori de la 7 dimineață la 8 seara. Aici găsiți facilități pentru jocuri pe plajă, dar și activități acvatice. Plaja este situată în centrul resortului. Și aici găsiți broșuri referitoare la educația în domeniul mediului.
Plaja Vega Vintage, Mamaia
Este cea mai veche plajă „Blue Flag” din România, din 2007. Singura situată în Mamaia. Plaja are supraveghetori de la 7 dimineață la 8 seara. Și aici găsiți facilități pentru jocuri pe plajă, dar și activități acvatice. Plaja este situată în centrul resortului. Și aici găsiți broșuri referitoare la educația în domeniul mediului. Se organizează cursuri ecologice pentru copii.
Plaja Citadel, Eforie
O plajă modernă situată între Eforie Nord și Eforie Sud. Lângă se află un boutique hotel nou cu vedere la mare, administrat de aceeași companie care deține plaja.
Plaja Azur, Eforie
O plajă modernă situată între Eforie Nord și Eforie Sud. Lângă se află un restaurant cu specific pescăresc, dar și un hotel nou cu vedere la mare, administrat de aceeași companie care deține plaja.
Plaja Phoenicia Blue View, Olimp
O plajă frumoasă și modernă, situată într-un mic golf, cu vedere la orașul Mangalia. Lângă se află hotelurile Amfiteatru, Belvedere și Panoramic, unele din cele mai cunoscute din sudul litoralului.

România se află totuși mult în urma concurenței în ceea ce privește plajele „Steag albastru”. Bulgaria are 21, în timp ce în Spania sunt câteva sute.

Fiecare punct de pe hartă reprezintă o plajă „Blue Flag”. Sursă foto: blueflag.global

(sursa articol: ct100.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply