Ziua Navigatorului – Day of the Seafarer | „La 50 de ani după MARPOL, angajamentul nostru continuă” – aceasta este tema maritimă globală din acest an [VIDEO]

0
649
Ziua Navigatorilor (25 iunie) a fost proclamată într-o rezoluție adoptată de Conferința diplomatică desfășurată la Manila în 2010, pentru a adopta textul revizuit al Convenției STCW. Această zi își propune să recunoască rolul unic pe care navigatorii din întreaga lume îl joacă în comerțul maritim internațional, economia globală și societatea civilă, în ansamblu.
Rezoluția „încurajează guvernele, organizațiile din sectorul maritim, companiile, armatorii și toate celelalte părți interesate să promoveze în mod corespunzător Ziua Navigatorului, după caz și să ia măsurile necesare pentru a o sărbători la valoarea ei justă”.

În 2023, campania va analiza contribuția navigatorilor la protecția mediului marin, în conformitate cu tema maritimă globală „La 50 de ani după MARPOL, angajamentul nostru continuă”.

Navigatorii petrec mult timp pe mare și reprezintă o mare parte a soluției, atunci când vine vorba de protejarea mediului marin.
Ca parte a campaniei, vom cere navigatorilor să împărtășească o fotografie a împrejurimilor în timp ce sunt pe mare, subliniind faptul că mediul marin merită protejat.
Mesajul secretarului general al OMI, dl Kitack Lim: 

Ziua navigatorului este sărbătorită oficial de Organizația Națiunilor Unite pe 25 iunie. […]
Mai mult, pe jurnalfm.ro

sursa foto: Anghel Georgian, Fb.

Mangalia News, 25.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply