Festivalul Lavandei / Povestea Mov – Pecineaga, Constanța, 16 iunie – 2 iulie 2023, ediția a V-a

0
873

farmec.ro
carturesti.ro%20
Știm că așteptați cu inima la gură, așa că, să nu o mai lungim… A V-a ediție a Festivalului Lavandei-Povestea Mov stă să-nceapă!
Așadar, vineri 16 iunie 2023, începând cu ora 11.00, se deschide oficial sezonul mov din câmpul de la Pecineaga, la 40 kilometri de Constanța și la 12 kilometri de Mangalia, departe de zgomotul și agitația urbană și se sfârșește pe 2 iulie 2023.

Festivalul Lavandei-Povestea Mov, marca „Experiențe Dobrogene“ nu trebuie ratat nici anul acesta!

Lanul de lavandă de la Pecineaga, aparținând familiilor Bălănică și Todor ajunge curând la maturitate și lavanda trebuie culeasă, o parte strânsă în buchețele și uscată, cu inflorescența în jos, iar o parte va fi supusă procesului de distilare, din care vor rezulta apa și uleiul de lavandă, folosite ca atare sau încorporate în produse cosmetice foarte căutate pentru proprietățile lor binefăcătoare.
Pe lângă creațiile gazdelor, deja cunoscute, rama foto supradimensionată, mașina și bicicleta mov, leagăn, băncuțe și alte acareturi, vă vor aștepa și alte surprize. Și anul acesta vă va surprinde în lanul de lavandă un fotograf profesionist, ce vă oferă într-o clipă momente foto neprețuite. Tot ce trebuie să faceti este sa va rezervați din timp momentul fotografic, la numărul de telefon 0726551212. Ca să fiți în ton, un dress code alb-mov ar fi un avantaj.
Toată lumea se va bucura gratuit de Festivalul Lavandei-Povestea Mov, fără a fi percepută vreo taxă de acces. Gestul reprezintă modul familiilor Bălănică și Todor de a mulțumi pentru beneficiile oferite de „aurul mov“ împărtășind cu ceilalți parfumul și gingășia florilor mov. Anul acesta va fi organizată o tombolă și se vor acorda trei premii ce constau în produse Parfum de Lavandă, iar biletele de tombolă vor putea fi achiziționate de la standul cu produse.
Producția de levănțică este valorificată prin brandul „Parfum de lavandă“, sub care apar: apă florală de lavandă, uleiul de levănțică, săpunul cu ulei esențial și bază de glicerină, sare de baie cu ulei și flori din planta aromatică și medicinală atât de îndrăgită.
Pentru direcționare către lanul de Lavandă: 0764901779, 0726486652, fam. Bălănică și Todor. Pentru informații legate de excursii/experiențe – Cami Oprea / Experiențe Dobrogene, 0722430187.


Mangalia News, 09.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply