Alexandru Thury Burileanu, elevul din Mangalia care s-a calificat în Lotul Olimpic Național al juniorilor, la Informatică: ”Nu este foarte greu să fii olimpic în România”

0
1120
Alexandru Thury Burileanu, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia a obținut medalia de aur la barajul de la Olimpiada Națională de Informatică. Alexandru este un elev care dă dovadă de ambiție și determinare, pe zi ce trece.
El a fost fericitul câștigător al medaliei de la aur la barajul de la Olimpiada Națională de Informatică. Astfel, locul 4 ocupat în clasamentul final i-a permis să participe la probele de baraj, reușind să se califice în Lotul Olimpic Național al juniorilor, la Informatică.
Alexandru Thury a vorbit în exclusivitate, pentru stirilekanald.ro:
”Pentru mine, această Olimpiadă a însemnat o oportunitate și o încurajare, deoarece a fost prima medalie de aur pe care am obținut-o și am reușit să mă calific în lotul național de informatică în urma acesteia. Nu am în plan nicio competiție în viitor, dar mă voi înscrie la majoritatea concursurilor, odată ce vor fi anunțate”, a mai adăugat Alexandru.
Coordonatoarea lui Alexandru, prof. Maria Ciocîia a spus că la Informatică, în gimnaziu, este aproape imposibil să faci performață, deoarece materia pentru olimpiadă depășește cu mult programa școlară.
Profesoara încearcă să îi aducă pe elevi mai aproape de tehnologie.
„Performanță se poate face doar cu muncă suplimentară. Multă muncă, în plus. Copiii de clasa a V-a dau la Olimpiada de Informatică programare în c++, ori, în programă, acest limbaj îl facem abia în clasa a VII-a. Un copil, ca să poată participa la Olimpiada din clasa a V-a, trebuie să facă programare începând cu clasa a IV-a, cel puțin. Un copil supradotat, poate atinge performanța, începând cu clasa a V-a, dar doar suplimentar, în afara orelor”, a precizat profesoara. […]

Citiți articolul integral pe stirilekanald.ro
MN: Mai multe articole despre eminentul elev Alexandru Thury Burileanu, de la Școala Gimnazială „Gala Galaction” și despre profesoara lui de Informatică, am publicat aici.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply