„Sub Zodia Mariei”, spectacol de referință susținut de Maria Gheorghiu și invitații săi, la Sala „Gloria” din București, vineri, 26 mai

0
366

farmec.ro
Vineri, 26 mai, de la ora 19.30, cantautoarea Maria Gheorghiu, membră UZPR, va susține, la Sala „Gloria” (fostul cinematograf cu același nume, viz-a-vis de parcul Titan), unul din spectacolele de referință din cariera ei, „Sub Zodia Mariei”.
Este un spectacol dedicat „Mariilor”. I se alătură, în realizarea acestor povești Jezebel, actorul Nicolae Jelescu de la Chișinău și muzicianul Radu Grațianu, într-un concept și după un scenariu semnate de Miron Manega, în regia lui Ioan Cărmăzan.

Un spectacol de la care nu ieși relaxat ci răvășit, ca un răzor în care ai semănat ceva. Un spectacol de „reconvertire” la istorie și identitate națională. Un spectacol al înălțării, ca o rugăciune care se rostește în genunchi. De altfel, „Sub Zodia Mariei” chiar va începe cu RUGĂCIUNEA CĂTRE SFÂNTA MARIA, scrisă de Mihai Eminescu.
S-au scurs 6o de ani de la plecarea artistei pe care Brâncuși a numit-o „Pasăre Măiastră” și de aceea, spectacolul revăzut și adaugit, are o parte mult mai consistentă, ca un omagiu adus Mariei Tanase.
Spectacolul „Sub zodia Mariei” este o poveste cantată și rostită despre câteva Marii importante, începând cu Fecioara Maria, continuand cu prințesa bizantină Maria de Mangop, care a devenit a noastră, plătind supremul preț din însoțirea cu domnitorul Ștefan cel Mare. Apoi Regina Tuturor Românilor, Maria, care a știut să joace bine cartea României la Curțile Europei, a îmbrăcat haina militară, atunci când ostașii Armatei Române aveau nevoie de îmbărbătare și a iubit România – țara ei de adopție, mai presus de orice. Și am mai avut, noi, românii, o Marie care a știut să ducă în lume frumusețea cântecului popular românesc pe numele ei Maria Tănase.
Povestea Mariilor începe cu cea care a închegat povestea și care poartă același nume, Maria Gheorghiu. I s-au alăturat în realizarea acestor povești cu valoare emblematică Jezebel, actorul Nicolae Jelescu și muzicianul Radu Grațianu, într-un concept și după un scenariu semnate de Miron Manega, în regia lui Ioan Cărmăzan.
Biletele se pot procura online de pe ambilet.ro, sau direct de la casă, înainte de începerea spectacolului. Membrii UZPR și membrii UARF beneficiază de intrare gratuită!


Mangalia News, 25.05.2023piese-auto-mangalia.roLeave a Reply