Grădinița RAZĂ DE SOARE vă așteaptă, nu departe de mare, la intrarea în comuna Limanu [Album FOTO]

0
719
„Cea mai frumoasă „RAZĂ DE SOARE” vă așteaptă, nu departe de mare, la intrarea în comuna Limanu, pe strada Macului, Nr.2 și a fost construită de o echipă pentru care educația copiilor este o prioritate. Mulțumesc întregii echipe pentru: muncă, perseverență, sârguință și iubire față de semeni.
Grădinița este o scoală a preșcolarilor, o avan-școală. După cele mai recente cercetări psihologice, s-a ajuns la concluzia recunoscută pe plan mondial, că dezvoltarea intelectuala a copilului se defineste intre 3-7 ani. In aceasta perioada, copilul invata sa inteleaga, sa gandeasca, i se dezvolta imaginatia, memoria si chiar judecata logica. De aceea, in afara jocurilor si activitatilor la alegerea copiilor, in gradinite se organizeaza activitati comune, iar aici educatoarea este ceea ce in scoala este invatatorul. Educatoarea luptă pentru formarea primelor deprinderi de gandire corectă, de judecată, pentru dezvoltarea anumitor aptitudini, pentru dezvoltarea vocabularului. Tot in cadrul acestor activităti, educatoarea trezeste copiilor dragostea pentru cunoastere, dorința de a realiza diferite lucruri ce cer îndemânare, atentie, răbdare.
Bun psiholog si pedagog, înarmată cu răbdare si tact, educatoarea îndrumă primii pasi ai copiilor spre viață, spre cunoastere. Acum ei vor deveni perseverenti, atenti, harnici.
De felul in care educatoarea reuseste să formeze sau macar să schiteze aceste trăsături la micii ei învățăcei depinde formarea personalității viitorului școlar”, afirmă prof. Gela Ivașcu, directoarea Școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai.


Mangalia News, 09.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply