Se apropie 1 Mai – deschiderea sezonului estival 2023 | În stațiunile din sud, veștile sunt încurajatoare, în ceea ce privește amenajarea plajelor

0
810

farmec.ro
carturesti.ro%20

Plajele de pe litoral sunt la ora curățeniei și a amenajărilor de primăvară. Cu nisip fin, mai puțin fin sau chiar cu scoici, clepsidra curge spre 1 Mai, dată la care ar trebui să înceapă avanpremiera sezonului estival 2023.

În stațiunile din sud veștile sunt încurajatoare: există contracte valabile pentru operatorii de plajă iar configurația țărmului nu a fost afectată la fel ca în Mamaia, unde plajele au fost lărgite.

În Mamaia și zona de nord a litoralului, situația plajelor are multe incertitudini legate de contractele expirate pe unele sectoare, de organizare a licitațiilor pentru următoarele două sezoane, dar și de configurația malului după procesul de înnisipare. 50 de Km mai la sud, clima este mai blândă și veștile mai bune în perspectiva sezonului estival, care ar trebui să aibă un prim start la 1 Mai. Despre acest subiect a vorbit Dumitru Filip, președintele Organizației de Management a Destinației Mangalia.

Dumitru Filip: „Nu suntem afectați de această problemă în mod deosebit, dar e clar că situația juridică a suprafețelor de plaje trebuie lămurită repede, urgent, de către Ministerul Mediului, ca să începem un sezon serios. În ce ne privește, ne interesează și să urmărim cu atenție realizarea proiectului de înnisipări a zonei de litoral, inclusiv litoral sud, care ne interesează și bineînțeles, așteptăm momentul 2025, în care o filosofie inteligentă de acordare a exploatării suprafeţelor de plajă e să o realizăm împreună cu forurile legislative. Nu avem probleme deosebite de eroziune, imposibilitatea de a le folosi, astfel încât la 1 Mai, fără discuție că plajele vor fi pregătite cu șezlonguri, cu umbrele. Cei care sunt operatori de plajă sunt pe poziție, deja lucrează la ele. Nisipul s-a întins deja de către structura Apelor Române locală. Suntem într-o cadență foarte bună de pregătire a sezonului de litoral 2023”.

În sudul litoralului, contractele operatorilor de plajă sunt în derulare, așadar nu există inconveniente birocratice și plajele nu au fost supuse procesului de lărgire și înnisipare, astfel încât la această oră, valurile mării au parte de o primire mult mai prietenoasă la mal. Cristina Mocanu este administratorul unui complex hotelier din stațiunea Olimp.

Cristina Mocanu: „În această zonă, contractele sunt valabile până în 2027. Au fost licitate în 2018, pe o perioadă de 10 ani. Din punct de vedere al plajelor, nisipul este ok, deci niciodată nu am avut probleme. Nu sunt dune, plaja este funcțională, nu au apărut problemele din Mamaia pentru că nu a fost înnisiparea făcută. Acum nu știm ce va fi după ce se va face înnisiparea. La acest moment este totul ok, iar dacă Apele Române ne pun la dispoziție plaja așa cum ar trebui pusă până la 15 aprilie, noi vom putea să ne desfășurăm foarte bine activitatea începând cu data de 1 Mai. Suntem dotați cu șezlonguri, umbreluțe, măsuțe, tot ce trebuie, grupuri sanitare, cabine de schimb pentru turiști, beach bar-uri. Ne-am dori ca sezonul să fie cel puțin la fel de bun cum a fost și anul trecut din punct de vedere al turiștilor, ca și pondere turistică”. (sursa: radioconstanta.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply