Ora de vară 2023. Când dăm ceasurile înainte, anul acesta? Cum ne afectează trecerea la ora de vară?

0
575

Ora de vară începe duminică, 27 martie 2023. Sâmbătă seara, ceasurile noastre trebuie să „înainteze’ cu o oră. Ora de vară 2023 este practica de a muta ceasurile înainte cu o oră de la ora standard în lunile de vară și de a le schimba din nou în toamnă. Ideea generală este că acest lucru ne permite tuturor să folosim mai bine lumina naturală. Mai mult decât atât, reprezintă un avantaj pentru cei care lucrează în domeniul agricol.

La 20 martie are loc echinocțiul de primăvară, iar la doar o săptămână după acest eveniment, când ziua a fost egală cu noaptea, se face trecerea de la ora de iarnă la cea de vară. În România, în noaptea de 26 spre 27 martie, ora 03:00 va deveni 04:00, astfel că duminică va fi cea mai scurtă zi, având doar 23 de ore.

În anul 2018, reprezentanții din Ministerul Sănătății au cerut să se renunțe la schimbarea orei de vară. De asemenea, Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea orei în Europa începând din 2020, însă, din cauza pandemiei de Covid-19, demersul a fost amânat.

Anul acesta ar putea fi ultimul în care se face trecerea la ora de vară, întrucât Bruxelles intenționează să renunțe la această practică.

Cum ne afectează trecerea la ora de vară?

Deşi este vorba doar despre o diferenţă de o oră şi ar putea părea o schimbare minoră, specialiștii din sănătate au atras atenția de multe ori asupra unor probleme reale care pot fi cauzate de schimbarea orei. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea, pe avantaje.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply