Știai că expunerea la lumina naturală este extrem de benefică în reducerea riscului de apariție a miopiei la o vârstă mică? Dr. Dorina Stăetu, medic oftalmolog

0
355
Dr. Dorina Stăetu, medic oftalmolog: Știai că expunerea la lumina naturală este extrem de benefică în reducerea riscului de apariție a miopiei la o vârstă mică?

Sunt numeroase studii disponibile acum, care confirmă o creștere semnificativ mai lentă a ochilor în cazul copiilor care au petrecut, în medie, 120 de minute pe zi la lumină exterioară.

Alte cateva benficii:
Vitamina D: Soarele este o sursa naturala de vitamina D, care este importanta pentru oase si imbunatateste sistemul imunitar.
Starea de spirit: Expunerea la soare poate creste nivelurile de serotonina din creier, ceea ce poate imbunatati starea de spirit si poate reduce simptomele depresiei.
Imbunatatirea somnului: Lumina naturala de la soare poate ajuta la reglarea ritmului circadian al organismului si la imbunatatirea somnului.
Imbunatatirea functiei cognitive si reducerea riscului de deteriorare a sa la varsta inaintata.

Așa că încurajează-ți copiii să aibă activități în lumină naturală măcar 1-2 ore zilnic și însoțeste-i! Pentru a beneficia împreună de efectele pozitive.

MN: Alte sfaturi de sănătate vă oferă doamna doctor Dorina Stăetu și AICI.

Mangalia News, 03.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply