28 februarie, Ziua Protecției Civile din România – Activități de informare și de instructaj, desfășurate la Școala Gimnazială Nr.1 din Mangalia

0
645

În fiecare an, la data de 28 februarie, aniversăm ZIUA PROTECȚIEI CIVILE din România.

În anul 1933, prin Decretul Regal nr. 468, se aprobă Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului.

Activitățile Organizației Internaționale a Protecției Civile vizează permanent coordonarea și planificarea la nivel internațional a activităților de prevenire și gestionare a dezastrelor, precum și a eforturilor de atenuare a consecințelor accidentelor și a calamităților de toate tipurile, în timp de pace sau război.

Prin prevederile sale, regulamentul detașează apărarea pasivă de apărarea activă, iar acest moment a fost considerat data de naștere a protecției civile în România.

Protecția Civilă este o componentă a sistemului securității naționale în scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență, conflictelor armate și înlăturării operative a urmărilor acestora și asigurării condițiilor necesare supraviețuirii persoanelor afectate.

În acest sens, Școala Gimnazială nr.1 din Mangalia a desfășurat activități de informare și de instructaj, privind însemnătatea protecției civile. Cadrele didactice și elevii au derulat simulări de incendiu și de seism. Elevii au fost sfătuiți ce să facă și ce să nu facă, în cazul unor dezastre naturale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Chiar dacă există posibilitatea de a se crea disconfort prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, astfel de exerciții sunt necesare și benefice.

Au fost intensificate acțiunile de informare preventivă și campaniile naționale de informare preventivă: „Nu tremur la cutremur”, „RISC Siguranța nu este un joc de noroc”, „Flăcările omoară copii”.

Astfel de activități sunt absolut necesare pentru informarea și pregătirea preventivă a populației cu privire la pericolele la care este expusă și regulile de comportare; organizarea intervenției în situații de urgență; alarmarea populației despre iminența pericolului.


Mangalia News, 28.02.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply