Școala Gimnazială Nr.1 Mangalia a fost selectată în programul Erasmus+, pentru perioada 2021-2027

0
616
Școala Gimnazială Nr.1 din Mangalia, selectată printre unitățile de învățământ ce vor deveni membre în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Echipa managerială este coordonată de prof. Miron Florin, director și prof. Stănică Ana-Maria, director adjunct.

ERASMUS+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; aceasta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane, sau ca instituții/organizații.

Programul este un instrument cheie care sprijină îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

Obiectivul general al programului ERASMUS+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport. De asemenea, ERASMUS+ finanțează proiecte de mobilitate a persoanelor în scopul învățării și proiecte de cooperare între organizații și instituții.

Priorități: includerea și diversitatea, transformarea digitală, mediul și combaterea schimbărilor climatice, participarea tineretului la viața democratică.

Bugetul total pentru perioada (2021-2027) este de 26 de miliarde de Euro. Bugetul României este de aproximativ 110 243 366, 90 Euro.

Date de contact: Șc. Gimnazială nr.1, Mangalia, strada Matei Basarab, nr. 44.
Secretariat, telefon: 0241 752 002.
Adresă de e-mail: [email protected]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 20.02.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply