Liceenii și studenții sunt invitați să participe la Concursul BSUN Energy Innovation Challenge 2023

0
161
astratex.ro
Joi 12 ianuarie 2023, la Liceul Energetic din Constanța, a avut loc Lansarea Concursului BSUN Energy Innovation Challenge 2023.
Concursul este dedicat elevilor din liceele de profil, studenților de la universitățile membre ale Rețelei Universităților de la Marea Neagră dar și din afara rețelei și tinerilor absolvenți.
Concursul își dorește să stimuleze potențialul inovativ al tinerilor, bazat pe educație și cercetare științifică în domeniul energetic. Participarea la un astfel de concurs va permite familiarizarea tinerilor viitori antreprenori cu provocările și satisfacțiile activităților antreprenoriale, facilitând inițierea de start-up-uri.
Tema concursului este dedicată domeniului energiei durabile și accesibile în zone costiere, a promovării lanțurilor de valoare bazate pe tehnologii decarbonizate, de utilizare a materialelor avansate pentru creșterea eficienței sistemelor de conversie și conservare a energiei, de promovare a tehnologiilor informatice, a rețelelor inteligente de utilități prin soluții ecoinovative.
Derularea concursului se va face după următorul calendar:
  • Până la data de 15 februarie 2023 sunt așteptate eseurile participanților la concurs;
  • Rezultatele selecției vor fi anunțate la data de 15 martie 2023;
  • În perioada 20 martie – 5 mai 2023 echipele de proiect selectate vor beneficia de asistență și mentorat pentru a substanția conținutul propunerilor de proiecte, teste, modelări, simulări;
  • Prezentarea proiectelor în mod public va fi realizată în perioada 11-12 mai 2023, în fața unui juriu format din reprezentanți ai comunității de afaceri şi reprezentanţi ai comunităţii academice și de cercetare. Fiecare concurentă / concurent va avea alocat un interval de 15 minute pentru prezentare și pentru a răspunde la întrebări din partea juriului dar și din partea publicului.

La evenimentul de lansare a concursului au susținut prezentări domnul Prof. Univ. Dr. Ing. Enrico Sciubba, de la Universitatea din Roma, Italia, doamna Prof. Laura Mariana Popa din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, doamna Prof. Claudia Nițu, Director al Liceului Energetic Constanța și domnul Prof. Univ. Dr. Ing. Eden Mamut, Secretar General al Rețelei Universităților de la Marea Neagră.
Pentru detalii suplimentare: Secretariatul Național Român al RUMN, tel: 0241 606 462, sau email: [email protected]

Mangalia News, 13.01.2023.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply