Peisajul dobrogean în arta decorativă – Expoziție deschisă la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța

0
387

carturesti.ro%20
farmec.ro

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită la expoziția de artă decorativă – mozaic – „Peisajul dobrogean în arta decorativă”. Expoziția marchează Ziua Culturii Naționale, sărbătorită anual în România pe 15 ianuarie, cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic.

Astfel, în perioada 12 – 20 ianuarie, constănțenii sunt invitați la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la expoziția „Peisajul dobrogean în arta decorativă”, coordonată de Ana-Maria Ceară, expert în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Secția Cultural Educativă, catedra Arte Vizuale. Lucrările au fost realizate de cursanții Centrului, în cadrul proiectului cultural artistic „Peisajul dobrogean în arta decorativă”.

Proiectul a fost constituit sub forma unui workshop ce a prezentat tehnica realizării unui mozaic pe panou mobil. Astfel, în urma procesului de execuție, au rezultat cele șase panouri decorative mobile inspirate din arta mozaicului venețian. Întregul proces s-a desfășurat pe o perioadă de 10 zile. Vernisajul va avea loc în data de joi, 12 ianuarie, ora 16:00, intrarea fiind liberă.

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Tot cu acest prilej, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, va susține, în data de 13 ianuarie, o activitate în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 8: „Ziua Culturii Naţionale – 173 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu„ coordonată de Ana – Laura Parfinov, referent de specialitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply