DESCHIDE UȘA, CREȘTINE! Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia au colindat, de Crăciun, prin oraș!

0
1126

DESCHIDE UȘA, CREȘTINE! Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia au colindat, de Crăciun, prin oraș!

Sărbătoarea Crăciunului este, probabil, cea mai iubită și cea mai așteptată sărbătoare a anului. Crăciunul este o sărbătoare creștină și o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație. Colindele, bradul împodobit, mesele bogate, speranțele și multe dorințe sunt nelipsite din casele și din sufletele românilor.
Una dintre cele mai îndrăgite tradiții de Craciun este mersul cu colindul.

Elevii Școlii Gimnaziale nr.1, Mangalia au respctat tradițiile specifice Crăciunului, au organizat serbări, au împodobit bradul, l-au așteptat pe Moș Crăciun cu bucurie, cântece, poezii și colinde. Au realizat felicitări, ornamente și desene tematice. Astfel, cei mici au îmbrăcat costume populare și costume de sărbătoare și l-au așteptat pe Moș Crăciun. Au fost ascultători? Doar Moșul știe. Bucuria copiilor este molipsitoare. Noi, oamenii mari, avem suflete de copii. Și noi așteptăm cadouri.

Grupa „Florilor” a mers cu colindul la Judecătoria Mangalia și la Parchetul Mangalia. Colindătorii au primit covrigi calzi și multe alte surprize. O altă activitate plăcută a fost „În așteptarea lui Moș Crăciun’’. Copiii i-au pregătit Moșului un ceai cu scorțișoară.

Elevii clasei a -III-a A au organizat o serbare. L-au așteptat pe Moșul, cântând colinde.
Glasurile cristaline ale copiilor au răsunat la Primăria Mangalia. Copiii au fost întâmpinați de Primarul Mangaliei, Radu Cristian. Cei mici au fost răsplătiți cu multe dulciuri și aplauze.
Activitatea s-a desfășurat cu ajutorul doamnei educatoare, Maria Cazacu și a domnului director, prof. Miron Florin.

De asemenea, în cadrul instituției s-au desfășurat și alte activități cu specific de Crăciun, coordonate de doamnele educatoare și învățătoare. Îndrumători au fost: Irimia Monica – educatoare, Gaidargiu Ana – învățătoare, Neacșu Mariana – învățătoare, Cazacu Maria -educatoare.

Săptămâna aceasta, Școala Gimnazială nr.1 a participat la evenimentul organizat de Liceul Teoretic „Callatis”, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România, la activitatea numită „UNITATE ÎN DIVERSITATE PE PĂMÂNT ROMÂNESC’’. Elevii participanți de la școala noastră au fost: Iusein Emre, Koklunar Silvia Yagmur, Șecheroglu Elif. Ei au recitat poezii și au prezentat portul tradițional turcesc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Elevii Școlii Gimnaziale nr.1, Mangalia au fost pregătiți de doamna profesoară de Limbă maternă turcă, Memet Sibel și însoțiți de Director, prof. Miron Florin și de Director Adjunct, prof. Stănică Ana-Maria. Această activitate s-a desfășurat cu ajutorul doamnei Reihan Ismail.

Să primim lumina caldă pe care ne-o aduce Nașterea Mântuitorului. Ea reprezintă întruchiparea nevinovăției și a curățeniei, ea exprimă o viață închinată pe deplin iubirii unice, fierbinți și eterne. Cu această ocazie, vă urăm din toată inima, acum, la ceas de mare de sărbătoare, sănătate, noroc, succese și idealuri împlinite!


Mangalia News, 25.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply