Cel mai frumos cadou de 1 Decembrie! IA, cămașa cu altiță, a fost înscrisă pe Lista Patrimoniului Intangibil al Umanității UNESCO!

0
421
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Felicitări, România și Republica Moldova! La mulți ani! Felicitări și mulțumiri tuturor comunităților, grupurilor, experților, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit la acest succes istoric! Felicitări tuturor oamenilor, în marea lor majoritate femei, care, începând cu 2012, au creat „de la firul ierbii”, organic, cea mai frumoasă mișcare culturală românească dedicată IEI și cămășii tradiționale românești în general!

Recunoștință veșnică strămoașelor și strămoșilor noștri care ne-au transmis din generație în generație, povestea noastră despre lume și viață înscrisă pe cămașa de lumină a acestui popor!

“Astăzi, 1 decembrie, în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial care se desfășoară la Rabat, Maroc, a fost adoptată decizia privind înscrierea elementului „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității”.


Mangalia News, 01.12.2022. sursa: La blouse roumaine



piese-auto-mangalia.ro



Leave a Reply