Sucul de ridiche neagră cu miere ajută la ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii, printre care se numără: tusea, durerea în gât și răgușeala

0
404
Combinația dintre ridiche neagră și miere ajută la ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii, printre care se numără: tusea, durerea în gât și răgușeala.

Ridichea neagră conține:
– seleniu, zinc, cupru, fosfor, rafanol, magneziu, fier, calciu, iod, potasiu, glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B, C, flavonoide, izotiocianați, inhibitori de enzime.
Este un puternic energizant și elimină toxinele din organism.
Pentru un efect mai puternic, se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament împotriva insomniei, sinusurilor înfundate, rinitei alergice, răgușelii și sinuzitei.
Ridichea nu se curăță de coajă, ci se spală bine cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie, se face un capac acolo unde au fost frunzele și se dă deoparte.
Cu o linguriță se scobește miezul, apoi se pune miere în ridiche până la jumătate.
Se pune capacul ei și se lasă la macerat peste noapte, pentru a se forma siropul din suc de ridiche și miere.
Siropul este foarte plăcut la gust, natural, simplu și ușor de preparat.
Este consumat des în afecțiunile pulmonare și tuse convulsivă, dar este indicată și în litiază biliară, insuficiență hepatică, reumatism, gută, artrită, rahitism, astm bronșic, colecistită, leucoree, tulburări menstruale, creșterea secrețiilor nazale.
Consumată preventiv:
– crește imunitatea,
– scade colesterolul,
– previne bolile cardiovasculare,
– ajută în drenajul ficatului și vezicii biliare precum și eliminarea toxinelor din organism,
– dizolvă pietrele din zona vezicii biliare și rinichilor.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply