Ziua Dobrogei, omagiată la Liceul Tehnologic Ion Bănescu

0
794
În fiecare an, la 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Dobrogei, marcând, astfel, data la care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul naţional. Cu această ocazie, elevii Liceului Tehnologic Ion Bănescu, în colaborare cu domnul profesor Emil Corneliu Ninu, au marcat această zi, printr-o activitate omagială dedicată împlinirii a 144 de ani de la Unirea Dobrogei cu România.

Activitatea a debutat cu o prelegere istorică a importanței zilei susținută de doamna profesoară de istorie Livia Ocunschi. Aceasta a făcut o incursiune în istoria Dobrogei din cele mai vechi timpuri până la momentul 1878, când teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră a fost integrat României, după congresul de pace de la Berlin.
În continuarea activității, un grup de elevi au prezentat un moment artistic, pentru a surprinde imaginea Dobrogei prin poezie și prin prezentarea personalităților marcante.

La finalul activității, domnul prof. Emil-Corneliu Ninu a prezentat publicului cel de-al 10-lea volum de beletristică, cartea pe care a publicat-o recent: “MANGALIA, ÎNTRE SCYLLA ȘI CHARYBDA”.


Mangalia News, 12.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply