Patru milioane de tone de biomasă echivalează cu puterea unui reactor nuclear, iar România are 20-28 de milioane de tone de biomasă, numai din agricultură!

0
538
Energia din biomasă este unul dintre lucrurile cu care pot fi înlocuiţi combustibilii fosili, şi România are 20-28 de milioane de tone de biomasă din agricultură, iar patru milioane de tone de biomasă echivalează cu puterea unui reactor nuclear, a declarat Cătălin Tobescu, preşedintele Asociaţiei Industriei Lemnului – Prolemn.

„Suntem într-o criză energetică şi în această criză energetică devin importante resursele pe care le avem disponibile naţional, iar biomasa este una dintre aceste resurse. Ştim că avem acest concept şi această directivă europeană Repower EU, care înseamnă că într-un interval de timp, mai lung sau mai scurt, avem o o direcţie de a renunţa la combustibili fosili. Trebuie să punem ceva în loc, iar unul dintre lucrurile pe care le putem pune în loc este energia din biomasă. (…) Găsim în strategia energetică a României faptul că avem 20-28 milioane de tone de biomasă din agricultură. Patru milioane de tone de biomasă echivalează cu puterea unui reactor nuclear. Adică, România, în momentul ăsta, în biomasă iroseşte puterea a câtorva reactoare nucleare. Ce nevoie de investiţii avem ca să facem şi ce necesar de finanţare este ca să facem reactoare nucleare şi de cât timp încercăm să le facem?”, a spus Tobescu la o dezbatere organizată de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

 

Potrivit acestuia, energia din biomasă este extrem de importantă în balanţa energetică a României, 60% din energia regenerabilă ţării fiind produsă din biomasă, în timp ce eolianul şi solarul reprezintă doar 10%. […]

Continuarea, pe focus-energetic.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply