Atențiune! Sosesc gradații companiei I de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

0
701
Disciplina, ierarhia și respectul sunt printre primele elemente pe care le învață un elev nou intrat în Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Batalionul de elevi este dizivat în companii, care, la rândul lor, sunt structurate pe plutoane, iar fiecare pluton are câte un comandant, un elev militar din anul al II-lea, care s-a remarcat prin vocație față de viața cazonă și a primit un grad onorific.

Încheietorul de an, sau decanul de vârstă al batalionului este elev plutonier major Marius Dogaru. Cariera lui militară a început cu ani în urmă, ca soldat gradat profesionist, la Regimentul de Infanterie Marină de la Babadag. Acolo s-a făcut remarcat pentru prima dată din profesionalism și dedicare, atribute care i-au adus funcția de instructor. Elev plutonier major Marius Dogaru este și veteran al teatrului de operații Afganistan și dispune de o bogată experiență în domeniul instrucției militare.

Tot un veteran al teatrului de operații Afganistan se află și în poziția de înlocuitor la comanda companiei I elevi. Este vorba de elev plutonier Ionuț Agrișan, fost soldat gradat profesionist și el, dar care, în urma experienței militare acumulate și avansării în carieră și-a dorit să urce o treaptă mai sus și să devină maistru militar de marină. Ionuț Agrișan se remarcă prin calmitate, răbdare și un puternic simț al responsabilității. Este extrem de respectat și admirat de colegii săi, iar instructorii militari văd în el un viitor tehnician militar de marină cu adevărat excepțional.

Elev sergent Ioan Petraș este maramureșan. Deși este încă foarte tânăr, a acumulat experiență în multe domenii și se pricepe să pună în aplicare tot ce știe astfel încât sarcinile pe care le primește în calitate de militar să fie îndeplinite impecabil. Ce îl aduce pe un maramureșan molcom și optimist din fire tocmai la țărmul mării? Dorința de evoluție profesională și imboldul noilor explorări. Anul acesta, Ioan Petraș a efectuat, alături de colegii săi, marșul de instrucție anual cu Nava-Școală ”Mircea”. A fost prima dată când se afla pe un vapor, însă aventura de 54 de zile i-a confirmat că atunci când alegi să îți urmezi inima, rar poți da greș. „Locul meu este pe vapor”, spune elev sergent Petraș.

Remarcabilă din toate punctele de vedere și mereu concentrată pe performanțe de top este și elev sergent Căldare Bianca. Este handbalistă la CSU Neptun Constanța, iar mai mult de jumătate din viață și-a dedicat-o sportului. Este deținătoarea mai multor trofee importante și una dintre cele mai valoroase jucătoare de pe banca echipei constănțene de handbal feminin. Un as este Bianca și pentru Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Cariera ei militară a început ca soldat gradat profesionist în structura de poliția militară, ca atare, funcția de comandant de pluton îi vine mănușă. Bianca n-are de ales și trebuie să se mențină remarcabilă, ea fiind etalonul de comportament și disciplină pentru toate colegele sale de anul I și anul II.

Trupa celor patru gradați cu milităria în sânge, care au în grijă, compania formată din elevii de anul I, n-ar fi completă fără elev sergent Cristian Stan. Un tânăr ambițios, atletic, discret și disciplinat, diplomat și carismatic. Este constănțean, așa că pentru el opțiunea pentru Forțele Navale Române a venit aproape firesc. Îndrăgostit de mare, dornic de aventură și noi explorări, adept al unui stil de viață organizat, a considerat că profesia de maistru militar de marină este cea mai potrivă alegere de carieră pentru el.
#SMMMFN #ForțeleNavaleRomâne #carieramilitară #RecrutareMApN #ArmataRomâniei #MApN

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 08.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply