Ziua Armatei Române sărbătorită la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia

0
1069
Joi, 20 octombrie 2022, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” a sărbătorit Ziua Armatei, alături de o echipă formată din militari de la toate categoriile de forțe, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare în Amfiteatrul liceului în intervalul orar 12-14.

Aceștia au prezentat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a importanța Zilei Armatei Române, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operațiuni, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

În fiecare an, pe 25 octombrie, românii sărbătoresc Ziua Armatei Române, ce amintește de un eveniment istoric extrem de important pentru poporul nostru. Această sărbătoare a fost introdusă în 1959, prin Decretul nr. 381.

Elevii au primit informații cu privire la faptul că Forțele Armatei Române sunt formate din trei categorii de arme: Forțele terestre, Forțele aeriene și Forțele navale, care se află sub comanda Statului Major al Apărării, subordonat Ministerului Apărării Naționale. Pe timp de război, președintele României este cel care exercită funcția de comandant suprem al Forțelor armate. Activitatea a fost primită cu interes de elevi, în special de cei atrași de avantajele carierei militare.


Mangalia News, 23.10.2022. (A transmis prof. Daniela Șemședin).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply