Cultura dobrogeană, în doliu. Constanța pierde un om de cultură de aleasă anvergură, un intelectual de marcă. Ștefan Lăpușan a trecut la cele veșnice

0
556
Zile triste pentru viața culturală constănțeană… Ștefan Lăpușan a decedat duminică, 11 septembrie 2022. Acesta se afla internat la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Aurelia și Ștefan Lăpușan.  Așa sunt semnate unele dintre cele mai reprezentantive lucrări, proiecte culturale, cunoscute de mulți constănțeni și nu numai.

Ultima lucrare reprezentativă, care a avut lansarea în această primăvară la Constanța, i-a avut în centrul atenției pe soții Lăpușan. Vorbim de cartea „Moștenirea”. Autori sunt Anca Elena Ștefan, Aurelia Lăpușan, Ștefan Lăpușan, sub coodonarea acad. Victor Voicu, vicepreședintele Academiei Române și a apărut în Editura Academiei Române.

Împreună cu Marea Doamnă a Culturii și Jurnalisticii Dobrogene, prof. univ. dr. Aurelia Lăpușan, Ștefan Lăpușan a creat o adevărată operă istorică, publicistică și științifică.

Trupul neînsuflețit al lui Ștefan Lăpușan este depus la Casa Niculescu din vecinătatea Cimitirului Central din municipiul Constanța, iar cei care vor să își ia rămas bun de la ilustrul om de cultură constănțean o pot face până miercuri, când Ștefan Lăpușan va fi condus pe ultimul drum.

Miercuri, 14 septembrie 2022, cortegiul va pleca de la Casa Niculescu, la ora 12.00, către biserica Sf Nicolae 2 (Zona Peninsulă), unde va avea loc slujba de înmormântare. Ulterior, înhumarea va avea loc la Cimitirul Central din Constanța.

Dumnezeu să-l odihnească în pace. Condoleanțe, familiei!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Cotidianul online Mangalia News a avut șansa de a publica două seriale de mare anvergură, a câte 20-25 de episoade, dedicate Mangaliei, în colaborare cu Aurelia și Ștefan Lăpușan: ”MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale” și ”Municipiul Mangalia, 25 de ani în 25 de episoade”.

Grea pierdere pentru cultura dobrogeană… Suntem alături de distinsa doamnă Aurelia Lăpușan și de familia îndurerată. Condoleanțe… Odihnească-se în pace.


Mangalia News, 13.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply