Delicium – Jams and Syrups din Borșa, Cluj invită clienţii să-și adune singuri fructele, reușind astfel să îşi valorifice toată producţia de fructe de pădure [VIDEO]

0
1233
Paul Căpuşan, cofondatorul companiei Melfructus, care controlează brandul Delicium – Jams and Syrups, spune că anul acesta aş­teap­tă 20-30 de mii de vizita­tori la ferma din Borşa (judeţul Cluj), faţă de 15.000 anul trecut şi 10.500 în urmă cu doi ani.

„Noi am decis să schimbăm traiectoria businessului nostru şi să nu mai fie nevoie să culegem noi fructele, ci să vină clienţii să şi le culeagă singuri, iar din 2019 avem acest sistem în plantaţie prin care aducem clienţii, îi lăsăm să mănânce câte fruc­te vor contra unei taxe de intrare şi ce culeg pentru a­casă se achită la plecare, le oferim ca­serole şi le duc acasă culese de ei, neatinse de altci­neva“, a povestit Paul Căpuşan în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania. El spune că s-a lo­vit de o problemă comună şi anume lipsa forţei de mun­că. Nu avea cu cine să culeagă fructele de pădure şi a apelat la familie.

Delicium are aproape şapte hectare cu mur, afin, zmeură, aronia, căpşuni pe aproape un hectar şi legume în câmp şi în solar. Zmeura este principala cultură.

„Reuşim să valorificăm întreaga producţie prin a­ceastă variantă şi noi ce culegem este strict pentru proce­sare. Nu este necesar să culegem şi să livrăm. Noi ne ocu­păm de întreţinerea culturii şi de procesare, iar clienţii se ocupă de culesul fructelor. Am construit toată afacerea în jurul acestei idei. Fără această idee, am închide în maximum doi ani. A fost singura noastră variantă pentru a construi afacerea“, a menţionat antreprenorul. […]

Continuarea, în Ziarul Financiar.


Mangalia News, 28.08.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply