Ateliere de teatru pentru copii și adolescenți, la Festivalul de Teatru și Film ”Șerban Ionescu”

0
674

Între 20 și 23 iulie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, copiii și adolescenții sunt invitați să participe la ateliere de teatru coordonate de studenți și absolvenți ai Masterului de Pedagogie Teatrală din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”.

Bazate pe jocuri teatrale adaptate în funcție de vârsta participanților, atelierele au ca scop dezvoltarea a diverse aptitudini, de la memorie, spontaneitate și imaginație și până la atenție, acuitate senzorială și lucru în echipă.

Activitatea teoretică și practică (ateliere, publicație de carte, workshopuri, seminarii și conferințe naționale și internaționale din cadrul Master Pedagogie Teatrală) a conferit mai multă vizibilitate beneficiilor pe care educația teatrală le are în formarea individului și a permis introducerea teatrului ca materie opțională în învățământul preuniversitar, prin elaborarea programelor „Eu și scena” (clasele a III-a/a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a/a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a/a XI-a). Echipa care a lucrat la aceste programe este alcătuită din profesori și studenți de la Master Pedagogie Teatrală UNATC. https://festivalulserbanionescu.ro/event/ateliere-teatru/…


Mangalia News, 21.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply