De Ziua Mondială a Sănătății – Două decenii de sănătate cu Fundația Baylor Marea Neagră

0
603

Fundația Baylor Marea Neagră: În 2021, Centrul de Excelență Clinică a aniversat 20 de ani de la înființare.

Centrul de Excelență Clinică HIV sau Centrul de Copii Româno-American a fost deschis pe 6 aprilie 2001, iar Fundația Baylor Marea Neagră a fost constituită juridic în anul 2004. Centrul de Excelență a fost înființat de dr. Mark Kline și dr. Rodica Mătușa, din dorința de a-i ajuta pe copiii infectați cu HIV la sfârșitul anilor nouăzeci.

Ana-Maria Schweitzer, director executiv la Fundația Baylor Marea Neagră: „Dacă anul 2020 a fost cel al șocului legat de pandemia COVID-19, al neputinței și al pierderii vieții așa cum o știam, cred că anul 2021 a fost cel al opiniilor și al alegerilor. În 2021 am avut mai multe instrumente la îndemână pentru a face față acestei pandemii. Personalul medical a înțeles mai bine ce atitudini terapeutice sunt mai potrivite, au fost disponibile vaccinurile și, în ciuda restricțiilor, am putut reveni la lucru și ne-am îndeplinit misiunea față de pacienți și comunitate”. (citiți continuarea mesajului directorului executiv la pagina 4).

„Este adevărat că găsim satisfacție în a lucra pentru o cauză bună, dar profesionalismul este cel care ne permite să rezistăm. Profesionalismul este și răspunsul la sprijinul financiar primit. Secretul parteneriatelor pe termen lung constă în obținerea de rezultate – cele așteptate sau peste așteptări, gata să fie replicate cu succes în altă parte” – Monica Frangeti, director financiar.

Aflați care este structura finanțărilor obținute de Fundația Baylor Marea Neagră  și către ce programe sunt direcționate aceste fonduri (din paginile 7-9).

Specialiștii noștri sunt o prezență constantă în centrele universitare Constanța, Cluj, Iași. În 2021, am înregistrat și prima colaborare cu Universitatea din Suceava. Ei au fost invitați să le vorbească studenților și masteranzilor despre: 
  • „Abordarea interdisciplinară a vârstnicilor instituționalizați”.
  • „Rolul echipei multidisciplinare în menținerea aderenței la tratament pentru pacienții seropozitivi”.
  • „Aderența la tratament – Cazul tratamentului care trebuie urmat toată viața de persoanele care trăiesc cu HIV și primesc servicii medicale și psihosociale la Centrul de Excelență al Fundației Baylor Marea Neagră.”
  • „Comportamente și riscuri pentru sănătate”.
  • „Serviciile și rolul unui asistent social în lucrul cu persoanele care trăiesc cu sau sunt afectate de HIV.”(paginile 19 – 23).

Studiile efectuate de echipa noastră, prezentate comunității naționale și internaționale de practicieni – medici și psihologi, permit dezvoltarea de intervenții psiho-sociale mai eficiente, precum și elaborarea unor seturi de mesaje care să contribuie la motivarea pacienților în vederea menținerii schimbărilor pozitive ale stilului de viață pe termen lung, a acceptării tratamentelor medicale și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii (paginile 12 – 17).

Fundația Baylor Marea Neagră își desfășoară activitatea la Centrul de Excelență Clinică în Constanța, susține două centre de consiliere și testare rapidă în regiunea Dobrogea şi un laborator mobil.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De-a lungul timpului, Fundația Baylor România a testat gratuit peste 100 000 de persoane, a îngrijit pentru HIV cca. 1 000 de persoane şi pentru hepatite peste 4 500 de pacienţi şi a susţinut sistemul sanitar prin donaţii de medicamente şi cursuri de formare profesională pentru specialişti. În paginile 24 – 38 puteți afla date precise legate de numărul de beneficiari, sesiuni, date demografice, prevalența infecțiilor cu virusuri hepatitice și cu HIV.

Mai mult, pe: baylor.ro


Mangalia News, 07.04.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply