Activități derulate în „Săptămâna Meseriilor”, la Colegiul Economic Mangalia

0
2008

Cu ocazia Zilei Educației Naționale a Meseriilor, care a fost marcată pe 11 martie 2022, la Colegiul Economic Mangalia s-au organizat, în colaborare cu agenții economici parteneri, evenimente educaționale și campanii de comunicare publică, pentru promovarea învățământului profesional de stat și a învățământului dual.

Scopul activităților desfășurate a fost de a promova oferta de școlarizare, beneficiile învățământului profesional de stat şi a învăţământului dual de stat pentru anul şcolar 2022-2023 cu calificările Bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, Comerciant-vânzător, Tehnician în hotelărie, elevilor, Tehnician în activități economice, claselor a VIII-a, cu precizarea că au oportunitatea după ȋnvăţământul profesional de a continua studiile liceale.

S-au desfășurat activități specifice, astfel:

Pentru promovarea calificării de Bucătar și ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, s-a organizat activitatea „Plăcerea meseriei duce la perfecțiunea muncii – exemple de bună practică’’. Activitatea s-a desfășurat sub forma unei mese rotunde, la care agenți economici de la S.C.Harvey’S Irish Pub S.R.L. au oferit informații referitoare la specificul meseriilor, aptitudinile și abilitățile necesare, oportunitățile de angajare, condițiile de muncă și de securitatea muncii și recompensele pe care unitatea respectivă le oferă angajaților. Foști absolvenți ai Colegiului Economic Mangalia, invitați la activitate le-au împărtășit elevilor din experiențele proprii, cu privire la avantajele angajării cu contract de muncă, satisfacția muncii desfășurate cu pasiune, au răspuns întrebărilor elevilor, au exprimat opinii referitoare la importanța deținerii unui certificat de calificare pentru o bună inserare pe piața muncii.

Pentru promovarea calificării de Comerciant-vânzător s-a organizat activitatea „Prezentarea şi comercializarea produselor obţinute din materiale reciclabile”, la care elevii claselor a X-a B învățământ profesional și a XI-a C învățământ profesional au confecționat diverse produse decorative pe care le-au etalat, le-au prezentat, au venit cu o serie de informaţii despre confecţionarea acestora şi au realizat un joc de rol care a cuprins comercializarea acestor produse. Intenția a fost aceea de a forma capacitatea de cercetare, analiză și sinteză a elevilor, de a stimula potențialul creativ al acestora, de a dezvolta capacitatea de exprimare orală, de înțelegere și utilizare corectă a termenilor specifici meseriei de comerciant-vânzător.

Pentru promovarea calificării de Tehnician în hotelărie s-a organizat activitatea „Ghid practic de hotelărie europeană”, la care elevii claselor a IX-a C  și a X-a C învățământ liceal zi au realizat prezentări despre practicile hoteliere, cultura și tradițiile din Granada – Spania pe care le-au susținut în cadrul activității. Scopul a fost de a forma capacitatea de cercetare, analiză și sinteză a elevilor, de a dezvolta capacitatea de exprimare orală, de înțelegere și utilizare corectă a termenilor specifici calificării de tehnician în hotelărie.

Pentru promovarea calificării de Tehnician în activități economice s-a organizat activitatea „Elevul de azi, managerul de mâine”. Elevii clasei a XI-A învățământ liceal zi și-au prezentat firmele de exercițiu S.C. Kaffila S.R.L, S.C. House of Life S.R.L. , S.C. Vanilla Events S.R.L. derulate în cadrul modulelor de specialitate. Activitatea s-a derulat în colaborare cu S.C. BMD Complete Conta SRL, reprezentată prin doamna director general Burcă Mihaela Daniela şi cu Birou Expert Contabil, Caramilea V. Laura. Pe baza schimbului de bune practici, s-a avut în vedere dezvoltarea competențelor antreprenoriale, financiar-contabile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Activităţile au fost coordonate de doamna director Ciobănel Raluca-Simona, doamna director adjunct Moraru Viorica, doamnele profesoare Popa Gabriela-Liliana, Apostu Gabriela și Călinescu Carmen, Matei Loredana, Coman Anca, Teodorescu Anişoara, Rotaru Elena, Raşid Nelida, Tudose Delia, Raţiu Mădălina, Dascălu Marilena, Voiculescu Alina, Bordei Lăcrămioara.


Mangalia News, 15.03.2022. (Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply