Primăria Mangalia și mediul de afaceri din turism oferă sprijin refugiaților ucrainieni | “Împreună cu agenții economici din zonă, suntem pregătiți să oferim spații de cazare, hrană sau transport” – Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia

0
1176

Primarul Radu Cristian și Consiliul Local Mangalia, împreună cu organizațiile patronale, agenții economici din domeniul turistic, alături de comunitatea locală, își exprimă întreaga disponibilitate de a sprijini refugiații ucrainieni, dacă va fi nevoie. În aceste zile, se stabilește planul de măsuri de într-ajutorare pentru cetățenii ucrainieni, care s-au îndreptat spre România, pentru a fugi din calea războiului. Primăria Mangalia și agenții economici din turism, care dețin active în sudul litoralului, pot pune la dispoziția refugiaților, spații de cazare, hrană sau transport.

”În această perioadă, tulburătoare pentru noi toți, am discutat cu oameni de afaceri din domeniul HoReCa și cu alte persoane din comunitatea locală, pentru a găsi soluții de sprijinire a acestor oameni, care și-au lăsat agoniseala de-o viață și se îndreaptă, poate, spre nicăieri. Suntem dispuși să preluăm cetățeni ucrainieni, dacă aceștia vor ajunge la noi și să le oferim un adăpost sigur, cald, primitor, alimente și îmbrăcăminte. Avem suficiente spații de cazare în stațiuni, dar și în Mangalia, care pot fi puse la dispoziția femeilor și copiilor din Ucraina, pentru a trece mai ușor peste această tragedie”, a declarat primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian.

”Toți cei cu care am luat legătura au fost hotărâți să sprijine victimele fugite din calea unui război nedorit. Împreună cu agenții economici din zonă, suntem pregătiți să oferim spații de cazare, hrană sau transport. Am găsit la toți interlocutorii mei dorința de a ajuta femeile și copiii nevoiți să își părăsească țara. Dacă mai sunt și alți locuitori din Mangalia care doresc să își ofere sprijinul, îi invit să ne informeze, pentru a putea oferi ajutorul de care este nevoie, într-un mod cât mai organizat”.


Mangalia News, 26.02.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply