‘Then and Now’ | ‘Atunci și Acum’ – O expoziție de fotografie organizată de Secția de Diplomație Publică a Ambasadei SUA la București [VIDEO]

0
583

„Istoria, în ciuda durerii înfiorătoare, nu poate fi netrăită, dar, dacă este confruntată cu vitejie, nu este nevoie să fie trăită din nou”. – Maya Angelou.

Au trecut doar trei decenii de la evenimentele memorabile care au dus la prăbușirea regimurilor comuniste din Europa Centrală și de Est. În această scurtă perioadă de timp, România a făcut progrese și schimbări incredibile, iar cetățenii săi, care odinioară trăiau cu frică, sub tiranie, acum știu ce sunt libertatea și șansa.

Ca parte din inițiativa „32 de ani de Cooperare Transatlantică / Căderea Comunismului” / “32 Years of Transatlantic Cooperation / Fall of Communism”, Secția de Diplomație Publică a Ambasadei i-a invitat pe români să trimită fotografii care să surprindă era comunistă și să le suprapună cu imagini din zilele noastre. Inițiativa noastră a reprezentat un efort menit să conserve mai eficient memoria recentă – un obiectiv pentru care fotografia se pretează în mod special. Expoziția rezultată evidențiază beneficiile pe care le aduc libertatea și democrația tuturor românilor și ne reamintește tuturor, mai ales generațiilor născute după 1989, cum arătau comunismul și oprimarea, frica și nedreptatea care îl defineau.

În competiția „Atunci și Acum”/„Then and Now”, organizată de Secția de Diplomație Publică a Ambasadei SUA la București, li s-a cerut participanților să trimită o fotografie din perioada sumbră de dinainte de Revoluție și încă o fotografie care să surprindă schimbările petrecute în ultimii treizeci de ani. Câștigătorii au fost anunțați la o ceremonie organizată la Institutul Cultural Român din București. Această colecție eclectică este o mărturie mută a progreselor din ultimele trei decenii. Fiecare poveste surprinsă este o sursă de inspirație și o vinietă a potențialului nelimitat al popoarelor libere din întreaga lume. Sperăm că aceste creații le vor vorbi de la sine celor care le privesc și că îi vor îndemna pe toți să reflecteze la transformarea remarcabilă a României.

În urmă cu 32 de ani, românii și-au revendicat libertățile inalienabile de la tirania comunistă. Sperăm că aceste imagini ne vor inspira să ne reamintim de românii care și-au dat viața pentru ca urmașii și concetățenii lor să poată cunoaște binecuvântările libertății. Secția de Diplomație Publică a ambasadei vă urează Bun venit la această expoziție răscolitoare și expresivă. (sursa: https://ro.usembassy.gov/ro/).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 21.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply