Meet and Code & Happy Flower! Școala Gimnazială ”Gala Galaction” din Mangalia, pe harta europeană a proiectelor finanțate de informatică și tehnologie, marca Meet and Code!

0
946

Școala ”GALA” merge mai departe! Pentru a pregăti copiii și tinerii pentru lumea digitală, MEET and COD finanțează în 2021, pentru cel de-al 5-lea an consecutiv, evenimente de programare și de tehnologie aliniate cu misiunea inițiativei Europe Code Week și organizate în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2021. Meet and Code este un program coordonat în România de către Asociația Techsoup.

Membrii Clubului de Robotică din cadrul Școlii Gimnaziale “Gala Galaction” Mangalia au aplicat un proiect, în cadrul evenimentului “Happy Flower”. Scopul proiectului este măsurarea umidității solului unui ghiveci cu flori, cu ajutorul plăcuțelor microbit, fară a folosi senzorul de umiditate. Copiii au programat atat în Makecode, dar si in Python si JavaScript. În urma prezentării și evaluării proiectului au obținut o finanțare de 300 de euro (cu care vor achiziționa placuțe microbit care îi vor ajuta să obțină alte finanțări pentru activitățile din cadrul Clubului de Robotică).

Din echipa de proiect, coordonată de doamna profesoară Maria CIOCÎIA, fac parte 15 elevi pasionati de programare si de noile tehnologii si anume: Stoica Teodora, Alexandru Thurry Burileanu, Lefter Maria, Semsedin Ayan, Olteanu Rares, Stavru Eduard, Cioroiu Darius, Tănase Leonard, Cuvinciuc Raul, Gradisteanu Luca, Bahrim George, Zorlescu Manuel, Serban Rares Laurentiu si Mihai Alexandru. Suntem entuziasmați de faptul că ne-am alăturat comunității Meet and Code (https://meet-and-code.org/) și inițiativei sprijinite de Comisia Europeană: Europe Code Week prin organizarea evenimentului online” HAPPY PLANTS” în școala noastră!

Felicitări, elevilor participanți, pentru rezultate, eforturi și dorința de a-și dezvolta abilitățile digitale de care are nevoie lumea de astăzi! Felicitări, părinților care vă susțin eforturile!
Felicitări, doamnei profesoare Maria CIOCÎIA, care, prin activitățile Clubului de Informatică, a pus Școala Gimnazială ”Gala Galaction” Mangalia pe harta europeană a proiectelor finanțate de informatică și tehnologie, marca Meet and Code!


Mangalia News, 25.10.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply