Terapie prin artă în centre de plasament din județul Constanța

0
676

Artă în centre de plasament. Un proiect cultural inedit, intitulat „Terapie prin artă în centre de plasament din județul Constanța”, s-a încheiat în urmă cu câteva zile. Proiectul a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N. Valoare totală: 77.800 lei (70.000 lei finanțare AFCN, 7.800 lei contribuția proprie a beneficiarului).

„La proiect au participat 10 artiști plastici, un psiholog și doi pedagogi artistici. Am folosit procesul de creație artistică ca formă de psihoterapie pentru persoanele instituționalizate și am contribuit la regenerarea vizuală a unor spații comune din 10 centre de plasament din județul Constanța prin pictarea artistică a pereților sălilor de mese, sălilor de studiu, camerelor de recreere și a holurilor acestora. S-au acoperit cu pictură aproximativ 450 de metri pătrați de pereți”, spun organizatorii.

Proiectul a fost realizat de Rusu I. Georgiana P.F.A., în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța și cu compania de transport auto Business Class Tour. Cei 10 artiști plastici care au participat la proiect sunt: Mona Creța, Elena Tania Detcov, Andreea Enache, Ionela Iordan, Alexandra Popa, Mihnea Alexandru Bichilie, Trick Patrick, Liviu Pătrăucean, Adrian Radu, Costin Sturzea. Au mai contribuit la atingerea scopului și obiectivelor proiectului psihoterapeutul Gabriela Enache și pedagogii artistici Lăcrămioara Dumitrașcu și Dana Mihăilescu.

Cele 10 unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Constanța vizate de proiect sunt: 1. Centrul de Plasament „Traian” Constanța; 2. Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență din cadrul Complexului de Servicii pentru Protecția în Regim de Urgență a Copilului, a Cuplului Mamă – Copil și a Victimelor Violenței în Familie Constanța; 3. Casa de tip Familial „Decebal” Constanța; 4. Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam” Techirghiol; 5. Casa de Tip Familial „Callatis” Mangalia; 6. Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Aristotel” Techirghiol; 7. Centrul de Îngrijire și Asistență Techirghiol; 8. Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Artemia” Techirghiol; 9. Locuințe Protejate – Casa „Colibri” Topraisar; 10. Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Sf. Luca” Negru Vodă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 23.10.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply