Șase lucruri pe care le poţi face vara în Belek, Turcia

0
1374

6 lucruri pe care le poţi face vara în Belek, Turcia.

Belek este una dintre destinaţiile turistice de pe Riviera turcească şi, totodată, o locaţie perfectă pentru o vacanţă de vis în familie. Perioada de vârf este în iulie şi august şi atrage numeroşi turişti din întreaga lume, interesaţi să se bucure de peisajele montane ale Munţilor Taur, dar şi de plajele superbe de la Marea Mediterană.

Pentru cei pasionaţi de golf, Belek este locaţia ideală! Aici vor găsi numeroase cluburi de golf care găzduiesc periodic campionate mondiale şi atrag jucători celebri.

Iată câteva lucruri pe care le poţi face dacă alegi un sejur de vacanţă pe perioada verii în Belek, Turcia!

Profită de plajele incredibile din zonă!

Belek este renumit pentru plajele sale rafinate care asigură surse de divertisment excelente! Astfel, dacă ajungi în această perlă a Rivierei Turceşti, ar trebui să vizitezi plaja publică din Belek care a fost premiată cu Steagul Albastru. Este o plajă de 16 km care îşi întâmpină turiştii cu numeroase facilităţi: şezlonguri, cluburi de golf, sporturi nautice, terenuri de volei, locuri de joacă special amenajate pentru copii, restaurante, cafenele şi baruri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O altă plajă care ar trebui vizitată în Belek este Bogazkent. Aceasta este locaţia perfectă pentru sporturi nautice precum windsurfingul sau navigaţia. Se remarcă prin peisajul uimitor şi este renumită pentru ţestoasele care vin aici să depună ouă. Întrucât marea este liniştită şi valurile sunt mici, este locaţia ideală pentru familiile cu copii.

Vizitează cluburile de golf din Belek

Dacă tot ai ajuns în Belek, merită să vizitezi măcar unul dintre terenurile de golf! Belek este o staţiune turistică renumită pentru terenurile de golf de lux recunoscute la nivel mondial. Acestea se întind de-a lungul coastei Mării Mediterane şi sunt limitate de Munţii Taur, oferind un fundal verde, extrem de relaxant şi plăcut.

Poţi opta pentru complexul de golf Montgomerie care dispune de pădure şi numeroase lacuri şi se întinde pe suprafaţa a 104 hectare sau, dacă vrei experienţa unei partide nocturne de golf, alege Carya Golf Club care dispune de un teren complet luminat noaptea.

Nu rata Oraşul Antic Aspendos

Pentru cei pasionaţi de Istoria Antică, Belek este o locaţie de vis! Aici vor putea vizita şi explora ruinele Oraşului Antic Aspendos, unul dintre cele mai magnifice situri arheologice din Antalya. Acesta reuneşte bazilica, Teatrul Aspendos şi Podul Eurymedon care a fost construit în secolul al XIII-lea pe răul Koprucay. Teatrul antic este încă foarte bine conservat şi găzduieşte spectacole fascinante, printre care şi Festivalul de Operă şi Balet Aspendos.

Vizitează cascada Kursunlu

Belek este ideală pentru iubitorii de natură! Aici vor putea vizita cascada Kursunlu care face parte dintr-un parc naţional cu multe locuri de picnic şi aventură. Parcul acoperă 587 de hectare, se întinde de-a lungul unui afluent al răului Aksu şi este bogat în peisaje incredibile.

Este locaţia perfectă pentru a scăpa de căldura verii şi a te bucura de frumuseţile naturii. Cascada este înconjurată de o pădure de pini şi ienuperi sălbatici în care se pot întâlni veveriţe, iepuri, ciocănitori sau broaşte ţestoase.

Vizitează Perga – un alt oraş antic conservat impecabil

Cei pasionaţi de istorie vor fi încântaţi să descopere Perga, un alt oraş antic din Belek. Poziţionat în regiunea Anatolia din partea de sud a Turciei, la numai 28 de km de Belek, acesta dispune de un site arheologic extrem de bine conservat unde pot fi admirate structuri romane precum băile, bazilicile, acropola, templul sau amfiteatrul care poate găzdui 14.000 de spectatori.

Descoperă Parcul Naţional Altinbesik

Dacă eşti pasionat de speologie şi ai ajuns în Belek, rezervă-ţi cel puţin o zi pentru a descoperi Parcul Naţional Altinbesik care găzduieşte numeroase peşteri, printre care şi peştera Altinbesik. Este renumită pentru intrarea înaltă de 101 m şi de un sistem carstic cu o lungime de 2.500 m. Parcul asigură turiştilor numeroase facilităţi de divertisment în aer liber şi posibilitatea de a face drumeţii de neuitat.


Mangalia News, 30.07.2021. (P).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply