CÂȘTIGĂTORII OLIMPIADEI DE BENZI DESENATE, ediția a II-a, 2021

0
1027

Olimpiada de Benzi Desenate:

CÂȘTIGĂTORII OLIMPIADEI DE BENZI DESENATE, EDIȚIA A II-A, 2021

Felicitări, tuturor participanților! Felicitări, tuturor învățătorilor, profesorilor, bibliotecarilor și, nu în ultimul rând, părinților care s-au implicat în acest proiect.

Anul acesta s-a dublat numarul benzilor desenate trimise in concurs si acest lucru se vede si prin numarul mare de mentiuni oferite la anumite categorii. Scolile si liceele de arta nu au mai fost asa active si din acest motiv au fost oferite doar citeva premii speciale la aceasta categorie, deoarece elevii respectivi nu au avut cu cine concura.

Inca o data subliniem importanța respectarii instructiunilor si regulamentului Olimpiadei, pentru ca plansele sa aiba sanse egale de a intra in concurs. Nu s-au respectat foarte multe cerinte:
– nu s-a trecut titlul si numele autorului;
– au fost desene copiate din alte carti;
– nu s-a conturat banda desenata;
– nu s-a colorat banda desenata;
– nu au fost dialoguri si actiune (o banda desenata are text si desen si se bazeaza pe o poveste cu actiune);
– nu s-a scris in limba romana;
– nu s-a respectat formatul lucrarii: PE VERTICAL;
– nu s-au trimis lucrarile scanate (s-a anuntat in nenumarate rinduri ca lucrarile SE SCANEAZA si NU SE FOTOGRAFIAZA, deoarece rezolutia este mult diferita si va depuncta lucrarea).

Cu toate acestea, au fost foarte multe benzi desenate de calitate, cu povesti inedite, bine documentate, cu tehnici bune de desen, cu respectarea pasilor realizarii unei benzi desenate, multa originalitate atit in poveste cit si in desen. FELICITARI!

Urmează să organizăm expozitia cu benzile desenate care au urcat pe podium. Expozitia se va organiza in luna iulie, la Bucuresti si in toamnă, la Sibiu. Vom posta, în curând, toate detaliile.

MULTUMIM, Melania Luana Butnariu (Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov – Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret), pentru implicarea în buna desfășurare a acestui concurs.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 11.07.2021. (Felicitări, Mihai Ionuț Grăjdeanu!).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply