LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ – CONSTITUŢIONALĂ. Avocata Alexandra Ianul: “Decizia CCR opreşte practica aberantă a instanţelor”

0
896

LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ – CONSTITUŢIONALĂ.

• În ultimii ani, instanţele au considerat că nu este impreviziune o apreciere a cursului de peste 100%, subliniază Alexandra Ianul.

• Alin Iacob, AURSF: “Restabilirea încrederii consumatorilor în bănci – element vital pentru o funcţionare sănătoasă a sistemului bancar”.

• CREDERE: “Foarte mulţi debitori au obţinut hotărâri defavorabile în instanţe, deşi creşterea francului elveţian în raport cu leul a generat un dezechilibru contractual evident”.

Decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) conform căreia Legea dării în plată este constituţională, cu o singură excepţie, opreşte practica “aberantă” a instanţelor, care, în ultimii ani, au considerat, în majoritate, că nu este impreviziune o apreciere a cursului de peste 100%, consideră avocata Alexandra Ianul (fostă Burada), care a susţinut constituţionalitatea legii.

“Avem o lege a dării în plată absolut constituţională, cu excepţia modificărilor pe alin. 8, avem prag, nu vor mai fi dis­cuţii legate de impreviziune de acum încolo şi, exact cum anticipam, soarta proceselor din instanţă pe darea în plată este una clară – mergem cu toţii spre victorie”, a spus aceasta, într-o postare video pe pagina sa de Facebook, imediat după decizia CCR.

Avocata ne-a explicat că hotărârea Curţii validează modificarea Legii dării în plată făcută anul trecut, în sensul în care consfinţeşte definiţia impreviziunii contractuale, respectiv pragul de 52,6%.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în bursa.ro/legea-darii-in-plata-constitutionala



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply