Horia Tigănuș – Expoziția din vitrină…

0
893

Oameni buni,

Voi știți că primul meu loc de muncă a fost ca vitrinier? Mă agățam în toate alea, răsturnam tot…, până ce am început să umblu la braț, nerușinat, cu câte o juma’ de nud de plastic. Mă foloseam de curentul (de aer) din vitrină, ca să învârt niște oglinzi (pe vremea aia se făcea economie la orice și a trebuit să duc o directoare în vitrină, să se asigure că energia e “neconvențională” si că nu subminez economia natională). Proști și absurzi erau și pe vremea aia și, tot așa, “cocoși”.

In fine, eu v-am promis că schimb “vitrina” în fiecare săptămână, da ? No, exact asta am făcut, de dimineață. In Piata Sfatului din Brașov nu prea era lume la 8.00, dar sper că o să se mai plimbe zilele astea (că nu e ilegal!). Pozele le-am facut si eu, cum am putut…, dar mi-au plăcut, asa…, înrourate. Săptămâna asta am mai multe acuarele din Țară si, ca să-mi dezaburească vitrina, un ulei cu un apus fierbinte. Tabloul asta are ceva, o poveste despre “orizontul din dreptul nostru”. Altele sunt chiar de pe lângă Palatul Regal…, că tot intrăm în decembrie…

Vă îmbrățișez cu drag si, care ajungeti pe acolo, faceti-mi și mie cate o poză faină (și cu voi). Cine știe, poate se lasă cu vreun “premiu”… #BoltART la #MuzeulCivilizatieiUrbaneBrasov. (Lucrările sunt disponibile si găsiți detalii pe horia.ro)

“Și tu, trecătorule, și eu…
ar fi trebuit să fim în altă parte,
să ne întâlnim și să ne privim
în ochi…, măcar.
Acum…, eu sunt aici,
dincolo de sticla aceasta. Nu mai am alt loc.
Dar dacă te vei opri o clipă cu mine,
vei vedea pensula
cu toamna în vârful ei.
Vei simți albastrul mării și
lacrima de bucurie a unei ferestre.
Bunătatea Lumii
este cea care ne așteaptă.
Te rog,
mai stai puțin…”. horia. (noiembrie – anul acela).

P.s: Eu am expus astă iarnă, de atunci însă, în fiecare lună este prezent un alt artist brasovean. Am fost inspirat de familia Mihai Zigman care expunea la acea ora intr-o alta vitrina. Cred că si dânșii și eu ne-am gândit la același lucru: să rămână oamenii cu ochii deschiși. Poate asta e cel mai greu de înțeles la un artist: ce vrea cu frumusețea lumii culeasă de el? Cui îi e destinată? In lipsa unui răspuns credibil, eu mi-am pus lucrările din ultima vreme sub semnul #amintiri_pentru_dumnezeu. Măcar sunt sigur că El se va bucura de ele…, când va avea timp…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Alte articole publicate de Mangalia News, despre opera artistului plastic și designerului Horia Țigănuș, originar din Brașov, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 14.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply