Salvarea Planetei… Cel mai mare inventator român în viață, Iuliean Horneț, invitatul emisiunii Citadela Scriitorilor, realizată de Lucian Ciuchiță [VIDEO]

0
2504

Salvarea Planetei…
Cel mai mare inventator român în viață, domnul Iuliean Horneț a fost invitat la emisiunea Citadela Scriitorilor.

Spiritul de inițiativă şi dorința de a dărui celor din jur o lume mai curată, l-au determinat pe savantul Iuliean Horneț să lupte pentru protejarea mediului, să caute soluții pentru folosirea surselor regenerabile de energie. Aplicând propriile invenții, a creat o gamă largă de echipamente, fabricând astăzi peste 40 de modele pentru producerea de energie termică şi electrică din gunoaie, resturi şi deșeuri. Este premiat cu zeci de medalii și diplome în străinătate, dar aproape uitat de români!

“Cu centrala de apartament iti poluezi vecinii”. Un membru al Academiei Române vorbeste în premieră despre acest fenomen: Academician Prof. dr. Dhc, Gheorghe Benga avertizeaza că poluarea pe geam de la vecinii cu centrale, sau de la propria centrală, este la fel de nocivă ca cea cauzată de traficul auto, dacă nu peste aceasta. Concluzii ale cercetarilor efectuate in ultimii 15 ani arata ca poluarea la interior este mai complexa decat cea de la exterior, concentratiile unor poluanti, ca de exemplu, dioxidul de azot, fiind mai mare la interior. In urma cercetarilor desfasurate la UMF Cluj, s-a stabilit că, prin centrala din perete ies peste 70 de produsi cancerigeni!

Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie a Natiunilor Unite estimeaza că se pierd, in medie in fiecare an circa 4 milioane hectare de padure. Acestor defrisari le sunt asociate si productia de energie termica si electrica.

EcoHORNET ne indeamna sa oprim imediat defrisarile destinate productiei de peleti DIN+ si A1 si ne propune ca investitiile din domeniul energetic sa fie directionate spre folosirea intensiva a biomasei peletizate din toate resturile, reziduurile si deseurile biodegradabile și in special catre tehnologiile care permit conversia biomasei peletizare in energie termica si electrica, in mod eficient, economic si ecologic. Gestionarea biomasei, această sursă reală de energie regenerabilă, asigură românilor: dreptul la energie, dreptul la viață, siguranta si independenta energetica, o igienizare a solului, apei si a aerului”. Sorin Dumitru (Antreprenor în România.ro)

Autoapărarea Planetei este favorizată de propriul său echilibru, dar mult prea desele şi capitalele intervenţii ale omului au condus practic la crearea unei Noi Planete, incapabilă să supravieţuiască unui asemenea cataclism. Și, dacă Planeta este totuşi foarte posibil să se autoregenereze, refăcându–şi ciclul de la supravieţuitoarele microorganisme, într–un proces evolutiv întins pe plaja mai multor sute de mii de ani, cu siguranţă, chiar dacă Natura şi–ar relua identic lucrarea şi se va ajunge din nou la om, fiinţa superioară de azi, nu este un motiv de optimism pentru noi, dispăruţi deja atunci de cam multă vreme şi nici pentru „noul produs”, de va fi identic nouă, căci aceeaşi soartă îi va fi şi lui hărăzită. (fragment din “Măsurile necesare salvării Planetei”, de Dr. Lucian Ciuchiţă, publicat pe site CSCBAS-Academia Română).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Jurnalist, poet, romancier, filosof și scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.


Mangalia News, 04.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply