Se asfaltează străzile din Neptun-Olimp

0
853
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

În stațiunea Neptun-Olimp, au fost reluate lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, accesat de Primăria Mangalia. Proiectul în valoare de aproximativ 23 milioane de lei are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și vizează modernizarea următoarelor străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Într-o primă etapă, a fost refăcută fundația străzilor mai sus menționate, iar apoi a început turnarea covorului asfaltic și s-a intervenit la trotuare, iluminat stradal și zone verzi.

În prezent, lucrările continuă cu turnarea covorului asfaltic pe stăzile: Plopilor, Scriitorilor, Vilele Speciale, Faleza Neptun, Aleea Steaguri-tonsoanele 1, 2 și 3. Totodată, pe străzile Școlii și Plopilor se vor monta pavele pe trotuare și stâlpi de iluminat ambiental.

”Pe perioada sezonului rece, am sistat lucrările la mai multe proiecte europene contractate de Primăria Mangalia, iar acum continuăm implementarea acestora. Stațiunile din sudul litoralului trebuie să-și recapete strălucirea de altă dată și de aceea am accesat bani europeni pentru modernizarea infrastructurii. Până în toamna acestui an, sperăm să finalizăm lucrările și să avem o stațiune turistică atractivă atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii din Neptun și Olimp”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Conform proiectului tehnic, pe străzile reabilitate se va monta iluminat stradal de tip led, cu eficiență energetică ridicată, trecerile de pietoni vor fi semnalizate vizual, iar spațiile verzi vor fi reamenajate. Se vor amenaja piste de biciclete, noi sensuri giratorii și se va monta un mobilier stradal nou.


Mangalia News, 26.05.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply