Campionatul Naţional de Kung-Fu Online, la proba „Zha-Quan” va avea loc Duminică, 9 mai 2021

0
684

farmec.ro

FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE ARTE MARŢIALE DE CONTACT,
CLUBUL SPORTIV „MAREA NEAGRĂ” CONSTANŢA,
CAMPIONATUL NAŢIONAL DE KUNG-FU,
PROBA „ZHA-QUAN” ONLINE.
SELECŢIE PENTRU CAMPIONATUL BALCANIC DE KUNG-FU.

Duminică, 9.05.2021, de la ora 10.00, se va organiza Campionatul Naţional de Kung-Fu Online, la proba „Zha-Quan” (Yǔ yīnyǐng bódòu – „Lupta cu umbra”) şi selecţia la „Taolu Tradiţional” şi „Taichi Tradiţional”, pentru participarea la Campionatul Balcanic de Kung-Fu Online.

Campionatul la proba „Zha-Quan” va fi organizat online, în direct, prin programul „Microsoft Teams”, instalat pe calculator, telefon şi tabletă. Fiecare club sportiv afiliat a primit o adresă de email şi o parolă, prin care va intra în grupul stabilit şi în funcţie de tragerea la sorţi, la ora stabilită, vor evolua sportivii. Aceştia, în ordinea vîrstei, feminin şi masculin, vor prezenta exerciţiile pe care le-au pregătit.

Proba „Lupta cu umbra”, va consta practic din prezentarea unui program demonstrativ, de luptă de unul singur, pe o suprafaţă de concurs de 16 mp, unde sportivul imită acţiunile din timpul unui meci de „Sanda” (luptă sportivă de full-contact cu proiectări), constînd din lovituri cu pumnii şi picioarele, de pe loc, din mişcare şi din salt, de asemenea, va imita intrările pentru executarea proiectărilor specifice. Tehnicile de luptă sînt la alegere, dar trebuie să fie executate cu viteză şi precizie, iar sportivii vor fi pregătiţi ca să execute aceste tehnici pe direcţiile vizibile de la camera de filmat (doar în trei direcţii, pentru a nu lucra cu spatele la cameră). Pentru aceste exerciţii, timpul de execuţie este de 30 sec la copii, de la 7 pînă la 11 ani şi de 45 sec, de la 12 ani în sus.

Comisia de Arbitraj se va afla la sala de sport „Shaolin”, la Casa Tineretului din Mangalia, de la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, iar sportivii participanţi vor fi în sălile de sport din cluburile de care aparţin. Cluburile sportive vor asigura şi respecta condiţiile de protecţie medicală în sală, dar pe timpul execuţiei exerciţiului, sportivul nu poartă masca!

În paralel cu acest campionat, se va organiza şi o selecţie pentru participarea la Campionatul Balcanic de Kung-Fu Online, care se va desfăşura la data de 16.05.2021. Probele pentru selecţie sînt „Taolu Tradiţional” şi „Taichi Tradiţional”. Sportivii care vor avea o evoluţie bună, alături de campionii de la „Zha-Quan”, vor alcătui lotul naţional de Kung-Fu, care va participa, în acelaşi condiţii, la campionatul balcanic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acest gen de concurs este o premieră pentru noi. Dacă situaţia pandemiei nu se va schimba, este posibil să mai organizăm şi alte campionate în acest format, la probele de taolu. Aşteptăm reluarea deplină a activităţii şi a concursurilor sportive în format „clasic”.

Mult succes, tuturor sportivilor!
Cu stimă!
Preşedinte C.S. Marea Neagră,
PhD Florin Iordănoaia,
7 Duan Kung-Fu.


Mangalia News, 07.05.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply