Măsuri pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii – Propuneri

0
760
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Eliza Cucu: ”Aștept cu nerăbdare revederea cu publicul în sala Casei de Cultură și la Grădinile de Vară, mai ales că am pregătit o serie de evenimente culturale deosebite.
Mă bucur să văd că eforturile reprezentanților Ministerului Culturii se transpun în soluții reale pentru susținerea manifestărilor culturale în condiții de maximă siguranță sanitară”.

Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităților cultural-creative de la 1 iunie 2021, în spații închise și deschise, pe baza legislației și a recomandărilor autorităților publice din România. Acestea vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de către Ministerul Culturii, cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîțu. Din acest grup au făcut parte asociații și patronate din sectorul cultural-creativ, prin diferiți reprezentanți mandatați în acest sens, dar și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ministere care și-au manifestat dorința de a lucra împreună pentru a găsi soluții, inclusiv pentru segmentul HoReCa. Expertiza medicală a fost asigurată de către dr. Victor Costache și dr. Cristian Oancea, reprezentanți ai primului ministru.

Evenimente cu public vor avea loc respectând două tipuri de scenarii, atât pentru activităţile desfășurate la exterior, cât şi în interior. Organizatorul este cel care trebuie sa aleagă între aceste două scenarii, care se regăsesc în documentul anexă

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ în elaborarea și definitivarea măsurilor pentru reluarea activității cu publicul în domeniul cultural. A fost o muncă susținută care sper să permită intrarea în normalitate la data de 1 iunie. Am avut în vedere și experiența altor state membre UE și suntem în continuare deschiși spre a îmbunătăți normele, pentru că sănătatea publică primează. Am evidențiat în repetate rânduri că sectoarele cultural-creative au fost unele dintre cele mai restricționate și avem nevoie de susținere ca acestea să poată redeveni accesibile publicului, atât ca o necesitate socială, cât și economică“, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail [email protected]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prezentarea tuturor măsurilor o găsiți în documentul din LINK.

 


Mangalia News, 17.04.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply