ÎNGERUL ARBORELUI VIEȚII, din colecția de acuarele #ÎngericuAltițe, realizată în colaborare cu Mihaela Laslo’s Art, pictor restaurator

0
847

ÎNGERUL ARBORELUI VIEȚII, din colecția de acuarele #ÎngericuAltițe, realizată în colaborare cu Mihaela Laslo’s Art, pictor restaurator.

Este dedicat Învierii, Naturii și Vieții. Povestea lui este inspirată de “Pomul vieții îmblânzit”, de pe ouăle încondeiate de colega noastră Irina Apan, cu motive din zona Branului. L-am regăsit în arta tradițională românească din toate regiunile, omniprezent pe ii, cămăși, pieptare, sumane, fote, cătrințe, pe ștergare, păretare, scoarțe, pe ceramică, pe mobilier, pe porți, pe case, în obiceiuri, datini, ceremonialuri și rituri de trecere. El este în ADN-ul nostru cultural. Un simbol universal, păstrat cu sfințenie de țăranul român, transmis din generație în generație.

Altițele Îngerului sunt inspirate de iile din sud, din Oltenia, unde regăsim puieți de copaci ce urmează a fi plantați atât în lumea exterioară, cât și în lumea interioară. Pe pământurile fertile de sub altițe curg râurile ce se varsă în Dunăre. Fiecare aripă are câte o Floare a Reginei sau Floare de colț, plantă ocrotită ce crește pe culmile Carpaților, declarată monument al naturii în România din 1933. E un simbol al iubirii și purității.

Pe umerii cămășii poartă motive fitomorfe preluate de pe ouăle încondeiate, aflate în colecția British Museum.

Vi-l dăruim cu drag, în timpul sacru al Învierii, ca un mesager al regenerării omului și naturii, esența spiritualității noastre ancestrale.

“Lumea mea, a ta şi a tuturor este deosebită şi totodată una, este arborele prin care trece aceeaşi sevă a lumii întregi”. Ernest Bernea – “Treptele Bucuriei”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

P.S: Și în avanpremieră, Patrimoniul Natural este una dintre temele principale ale Zilei Universale a Iei în 2021.

Îngerul Arborelui Vieții poate fi comandat ca reproducere după original în format tipărit, 13 x 18 cm sau 21 x 30 cm, pe hârtie texturată, cu sau fără ramă, începând din 12 aprilie, la adresa de email [email protected]. Toate fondurile provenite din vânzarea reproducerilor sunt folosite pentru susținerea activității și proiectelor Asociației ”La blouse roumaine IA”.


Mangalia News, 14.04.2021. (sursa: facebook.com/LaBlouseRoumaine10).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply